Έρχονται τα νέα SMART #1 και #3 – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η νέα, ηλεκτρική εποχή της SMART συστήνεται στο ελληνικό κοινό με τα #1 και #3 τα οποία αναμένονται στη χώρα μας το Φθινόπωρο

 

 

 

Η SMART έχει μία ιστορία 30 ετών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη MERCEDES-BENZ. Η οποία συνεργάστηκε αρχικά με την ελβετική ωρολογοποιία swatch το 1994, έχοντας ως στόχο την αστική κινητικότητα. Το 1997 παρουσιάστηκε το μοντέλο SMART city coupe, το οποίο κυκλοφόρησε το 1998.
Το 2006, η Daimler AG απέκτησε το 100% της μάρκας SMART και μέχρι το 2023 τα μοντέλα της φίρμας ανανεώθηκαν 3 φορές.

Σήμερα η Smart Automobile Co., Ltd. είναι μια παγκόσμια κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz AG και της κινεζικής Geely Automobile Co., Ltd. Γενικός Εισαγωγέας της SMART στην Ελλάδα είναι η Star Automotive Ελλάς Μον. Α.Ε. η οποία αντιπροσωπεύει και τη MERCEDES-BENZ.

Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής της SMART το #1. Ένα μοντέλο μήκους 4,27 μέτρων, με μεταξόνιο 2,75 μέτρων, σύγχρονη σχεδίαση, νέα τεχνολογία και μία νέα προσέγγιση όσον αφορά στην αστική του ταυτότητα.
Το εξωτερικό του χαρακτηρίζεται από στοιχεία όπως οι κρυφές ηλεκτρικές χειρολαβές, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και η μεγάλη ηλιοροφή. Ο αεροδυναμικός συντελεστής του #1 είναι 0,29cd.

Στο εσωτερικό υπάρχει πλέον ευρυχωρία και premium χαρακτηριστικά. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το εσωτερικό σύμφωνα με το στυλ και τις ανάγκες του. Μια επιλογή θεμάτων και φωτισμού περιβάλλοντος από τις οθόνες πολυμέσων, αλλάζει το χαρακτήρα ολόκληρης της καμπίνας.

Μπροστά ξεχωρίζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων Full HD LCD 9,2 ιντσών και ένα HUD 10 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών. Αυτή η κεντρική οθόνη είναι το κέντρο συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου όπου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τη διαμόρφωση του οχήματος, να επιλέγει τη μουσική στο σύστημα ήχου, να ελέγχει τις προβολές από την κάμερα 360 μοιρών και ακόμα και την ποιότητα του αέρα.

Ιδιαίτερα έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια και ήδη το #1 έχει πετύχει βαθμολογία 5 αστέρων στο τεστ της EuroNCAP. Φυσικά υπάρχουν και πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αλλά και αυτόνομης οδήγησης! Διαθέτει πέντε ραντάρ και μία κάμερα τεχνολογίας 5R1V, επιτυγχάνοντας αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2+.
Στα γνωστά υψηλά, από τα μοντέλα της MERCEDES-BENZ, επίπεδα, βρίσκονται οι ψηφιακές λειτουργίες αλλά και η συνδεσιμότητα.

Το #1 στη βασική του έκδοση προσφέρει μέγιστη απόδοση 200 kW με μπαταρία 49 kWh που εξασφαλίζει 310 χιλιόμετρα αυτονομίας. Με τη μπαταρία 66 kWh, που προσφέρεται για τις πλουσιότερες σειρές εξοπλισμού, η αυτονομία αυξάνεται στα 440 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει με εναλλασσόμενο ρεύμα AC από 10-80 % με 22 kW σε 3 ώρες, ενώ με τη γρήγορη φόρτιση DC, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το SMART #1 θα είναι είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Pure, Pure+, Pro, Pro+, Premium, Pulse και BRABUS με τις διαφορές τους να εστιάζουν στο επίπεδο εξοπλισμού και απόδοσης της μπαταρίας.

Οι τιμές ξεκινούν από 36.950 ευρώ για την έκδοση Pure. H Pure+ κοστίζει 42.500 ευρώ, η Pro 39.250 ευρώ, η Pro+ 44.900, η Premium και η Pulse 47.600 ευρώ και η κορυφαία Brabus, 52.330 ευρώ.

Το δεύτερο μοντέλο της νέας SMART που έρχεται στην Ελλάδα είναι το #3, το οποίο ήδη σας έχει παρουσιάσει το gonews.gr. Πρόκειται για ένα coupe SUV μήκους 4,4 μέτρων με premium και πιο σπορ χαρακτηριστικά. Με τις επιδόσεις του να ξαφνιάζουν. Σε τέσσερις από τις πέντε γραμμές εξοπλισμού, η μέγιστη ισχύς είναι 200 kW ενώ στη Brabus φτάνει στα 315 kW!

Στην επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, το #3 στην έκδοση Brabus πετυχαίνει χρόνο 3,7 δευτερόλεπτων, ενώ στην έκδοση Pro+, που θεωρείται η βασική για το #3, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα.
Επιπλέον, το #3 έχει αυξημένη αυτονομία, σε σύγκριση με το #1, η οποία κυμαίνεται από 455 έως 325 χιλιόμετρα.

Οι τιμές του SMART #3 ξεκινούν από 40.900 ευρώ για την έκδοση Pro και 46.600 για την Pro+. Οι Premium και Pulse αρχίζουν από 50.550 ευρώ και η Brabus 55.280 ευρώ.

Τιμές που αναμφίβολα ξαφνιάζουν αν κάποιος δεν έχει δει τα νέα SMART. Τα οποία κανένας δεν θα αποκαλεί πλέον…Smartakia, αφού δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα, μικρά διθέσια μοντέλα που πάρκαραν παντού. Οι παραγγελίες των νέων μοντέλων της SMART θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το φθινόπωρο.

Η νέα εποχή της SMART πάντως θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρη όταν παρουσιαστεί το εντυπωσιακό #5.

 

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμή MITSUBISHI Colt 1.0 Turbo: Ευχάριστη έκπληξη

Οδηγούμε το νέο, γαλλικών προδιαγραφών MITSUBISHI Colt των 91 ίππων. Το οποίο αποδεικνύεται ένα ολοκληρωμένο σούπερμίνι, που στόχο έχει την ικανοποίηση του οδηγού.     Του Ηλία...

NISSAN: Προσιτή τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (video)

Η NISSAN ετοιμάζεται να προσφέρει προσιτή τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης, σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026.     H NISSAN στο δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό,...

OPEL Mokka με νέα, μειωμένη τιμή

Σε μια εποχή που τα πάντα ακριβαίνουν, το OPEL Mokka όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά προσφέρεται με πιο δελεαστικές τιμές πλέον.     Το OPEL Mokka αναμφίβολα είναι...

SKODA Elroq: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Η SKODA επισπεύδει τον εξηλεκτρισμό της με το νέο Elroq. Ένα συμπαγές SUV, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καλύπτοντας...

AITO: Ήρθε «οδικώς» στην Ευρώπη. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

H κινεζική AITO, η οποία ανήκει στον όμιλο SERES, αναμένεται και στην Ελλάδα με «έξυπνα» και πολυτελή SUV να περιλαμβάνει η γκάμα της.   Με αυξανόμενους...

Νέες επιδοτήσεις για τα «Πράσινα Ταξί» και τη δράση “e-Astypalea”

Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», αλλά και οι ωφελούμενοι της δράσης “e-Astypalea”.   Οι επιδοτήσεις και γενικότερα, τα κίνητρα για...

6ο Ράλι Regularity Monte Vostitsa

Με τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα έγινε στα γραφικά χωριά της Αιγιαλείας ο 6ος αγώνας Regularity, Monte Vostitsa.   Οι συμμετέχοντες στο 6ο...

FORD Puma με 8 χρόνια εγγύηση και δελεαστική τιμή

Η απόκτηση του νέου FORD Puma Puma, γίνεται πλέον ακόμα πιο δελεαστική, αφού προσφέρεται με προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα, πιο προσιτή τιμή, αλλά και την...