TOYOTA Yaris Cross με 132 ίππους

Κοινοποίησε το άρθρο

 

 

Η TOYOTA ενισχύει ακόμα περισσότερο το ήδη δημοφιλές Yaris Cross, προσθέτοντας μια νέα, ισχυρότερη υβριδική έκδοση. Την Hybrid 130.

 

 

Το TOYOTA Yaris Cross παρουσιάστηκε το 2021 και γρήγορα καθιερώθηκε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στην ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά των B-SUV. Τώρα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και ασφαλέστερη οδήγηση με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Το Yaris Cross θα διατίθεται πλέον και με το νέο «διπλό υβριδικό» σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ουσιαστικά αυτή είναι η πέμπτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας της TOYOTA.

Το Hybrid 130, διαθέτει το γνωστό πλήρες υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα των 1,5 λίτρων, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει εξοπλιστεί με μια νέα μονάδα κιβωτίου ταχυτήτων/διαφορικού. Διαθέτει όμως ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα.

Μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις στη μονάδα ελέγχου ισχύος, προσφέρει 14% αύξηση στη συνολική απόδοση του συστήματος, από 116 ίππους σε 132. Ταυτόχρονα, η ροπή του κινητήρα έχει αυξηθεί σε όλη το φάσμα των στροφών, με τη μέγιστη να αυξάνεται κατά 30% από τα 141 στα 185 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη επιτάχυνση, με το χρόνο από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα να μειώνεται κατά μισό δευτερόλεπτο, στα 10,7 δευτερόλεπτα. Αλλά και το σημείο αναφοράς προσπέρασης, από 80-120 χλμ./ώρα να μειώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα σε 8,9 δευτερόλεπτα.

Οι εκπομπές CO2, δεν έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, με το νέο σύστημα να εκπέμπει 103-122 γραμ./χλμ. Τιμή από τις καλύτερες στην κατηγορία του.

Φυσικά πιο σημαντική αναμένεται να είναι η επίδραση των 132 ίππων και της βελτιωμένη ροπής, στην οδηγική εμπειρία. Άλλωστε, βελτιωμένο είναι και το μετάδοσης της κίνησης.
Το TOYOTA Yaris Cross 130 αναμένεται να έχει μια πιο δυναμική αίσθηση και απόκριση, με αποτέλεσμα απολαυστικότερη οδήγηση. Όχι μόνο σε αστικούς δρόμους, αλλά και σε εκτός πόλεις αποδράσεις.

Το νέο Yaris Cross έχει και μια σειρά πρόσθετων βελτιώσεων, για τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Όσον αφορά τον θόρυβο του κινητήρα, οι βελτιώσεις εντοπίζονται σε τέσσερις βασικούς τομείς. Ένας δυναμικός αποσβεστήρας προστέθηκε στην αριστερή βάση του κινητήρα, στον εύκαμπτο σωλήνα εισαγωγής έχει τοποθετηθεί αντηχείο, η ηχομόνωση του ταμπλό έχει αλλάξει από μονή στρώση σε κατασκευή τριών στρώσεων, ενώ έχει προστεθεί και μια επιπλέον στρώση τσόχας.

Για την καταπολέμηση του ανέμου και του θορύβου του δρόμου, χρησιμοποιείται παχύτερο γυαλί για το παρμπρίζ καθώς και για τα μπροστινά και πίσω πλαϊνά παράθυρα.

Διαφοροποιημένη είναι και η πρόσβαση στις πληροφορίες, η συνδεσιμότητα και η ψυχαγωγία . Υπάρχει μια νέα οθόνη οργάνων που μπορεί να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του οδηγού.

Αλλά και το σύστημα πολυμέσων είναι πιο ισχυρό, πιο γρήγορο στην απόκριση και προσφέρει ευρύτερο φάσμα λειτουργιών. Οι οθόνες των οργάνων είναι 7 ή 12,3 ιντσών, ενώ 9 ή 10,5 ιντσών είναι, ανάλογα με την έκδοση, η οθόνη αφής πολυμέσων.

Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid 130 θα παρουσιαστεί στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας, συμπεριλαμβανομένων των νέων, δίχρωμων Premiere Edition και GR SPORT.

Παράλληλα, η TOYOTA θα συνεχίσει να προσφέρει το καθιερωμένο υβριδικό σύστημα Hybrid 115 των 116 ίππων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FORD Puma 2024 : «Καταφύγιο» σε τέσσερις τροχούς (τιμή)

Το FORD Puma ανανεώθηκε, προσφέροντας πολυάριθμες νέες τεχνολογίες, συνδεσιμότητα υψηλού επιπέδου, αλλά και ένα εσωτερικό που οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι δεν θα θέλεις...

Ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν (video)

Ρεκόρ ταχύτητας, που καταγράφηκε στο βιβλίο Guinness, έκανε ένας οδηγός από την Κροατία, οδηγώντας ένα ηλεκτρικό RIMAC Nevera   Η κατάρριψη των ρεκόρ ταχύτητας, με διάφορα...

MERCEDES-BENZ CLE Coupe : «Έξυπνη» ανανέωση- Τιμές

  H CLE Coupe ανανεώθηκε, έχοντας σημαντικές αισθητικές διαφοροποιήσεις, περισσότερη...νοημοσύνη, αλλά και διαδραστικότητα, συνδυάζοντας ιδανικά τα σπορ χαρακτηριστικά με την πολυτέλεια   Η διαδικασία ανανέωσης της γκάμας...

IVECO Urbanway: Έρχονται 100 νέα λεωφορεία με φυσικό αέριο

Την IVECO BUS επέλεξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων.   Νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία της IVECO θα εμφανιστούν σύντομα στους δρόμους...

CUPRA Born VZ με «εκρηκτικές» επιδόσεις

Το CUPRA Born αποκτά μια καινούργια, πιο ισχυρή έκδοση, φλερτάροντας με αξιώσεις πλέον τον ηλεκτρικό κόσμο των επιδόσεων   Η CUPRA είναι μια εταιρεία με ξεκάθαρο...

CITROEN C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6 – Τιμές (video)

  Με μια νέα υβριδική έκδοση 136 ίππων εμπλουτίζεται η γκάμα του CITROEN C5 Aircross     To CITROEN C5 Aircross πρόσφατα ανανεώθηκε, αποκτώντας μοντέρνα και δυναμικά χαρακτηριστικά,...

Τα τρακτέρ στους…αγώνες (video)

Τα τρακτέρ, ο πολύτιμος συνεργάτης των αγροτών, μπορεί να είναι...αργοκίνητα, αλλά διαθέτουν τεράστια ροπή και δεν κολλάνε πουθενά.   Τα τρακτέρ βρίσκονται στην επικαιρότητα, αφού αποτελούν...

RENAULT Arkana : Ανανέωση με μείωση τιμών!

H RENAULT ανανέωσε αισθητικά και, όχι μόνο, το Arkana, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση στην κατηγορία των C SUV   Αναμφίβολα αυτό που...