Επίσημο: Το T-Roc και με έκδοση R

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες  ακολουθούν το ρεύμα, κάποιες άλλες φορές όμως ακολουθούν το ρεύμα που χαράσσει η ολιγαρχία των κατασκευαστών. Κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η αποκάλυψη της έκδοσης R του T-Roc της VW. Το Crossover υψηλών επιδόσεων με την προσθήκη του γράμματος  R δηλαδή Racing θα παρουσιαστεί επισήμως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός  2λιτρος, TSI turbo, απόδοσης 300 ίππων, όπως και στο Golf R,  με 400 Nm ροπή που συνδεδεμένος με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο και την 4Motion τετρακίνηση επιταχύνει σε 4.9 δευτερόλεπτα τα 0-100 χλμ./ώρα φτάνοντας την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.

Το kit συμπληρώνεται με φουσκωμένους προφυλακτήρες, διαφορετική γρίλια, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, εξάτμιση τεσσάρων απολήξεων και αλουμινένιες ζάντες Spielberg 18 ιντσών ή κατά παραγγελία 19 ιντσών Pretoria με ελαστικά διαστάσεων  235/40 R19.

Καθρέφτες με επιχρωμιωμένα καπάκια, μαύρες δαγκάνες φρένων, ταχύτητες στο τιμόνι, πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα, Nappa δέρμα και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα συμπληρώνουν το σύνολο.