Η Volkswagen αποκαλύπτει τα ID.5 και ID.5 GTX

Κοινοποίησε το άρθρο
ID.5

Αποκάλυψη για το ID.5, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV coupé της Volkswagen και το ID.5 GTX, τη σπορ έκδοσή του με δυναμικές επιδόσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.5, το δυναμικό ηλεκτρικό SUV coupé της Volkswagen, που εισάγει τη μάρκα σε μία νέα αγορά premium ηλεκτρικών οχημάτων. Το ολοκαίνουργιο E-SUV coupé είναι κτισμένο στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα που έχει εξελίξει το Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Το νέο ID.5 και η πιο σπορ έκδοσή του, το ID.5 GTX με δύο κινητήρες και ηλεκτρική τετρακίνηση, εντυπωσιάζουν με το design τους, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και ό,τι πιο σύγχρονο σε επίπεδο software.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει ως ID.5 με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς με 174 PS (128 kW) ή 204 PS (150 kW) και ως ID.5 GTX με 299 PS (200 kW) και ηλεκτρική τετρακίνηση, με δύο κινητήρες, ένα μόνιμου μαγνήτη στον πίσω άξονα και ένα ασύγχρονο στον μπροστινό. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στο τελευταίο είναι 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα. Για όλες τις εκδόσεις η μπαταρία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh ενώ η αυτονομία φτάνει τα 520 χλμ. (WLTP).

To design του μοντέλου χαρακτηρίζεται από τις coupé γραμμές που εκτός άλλων εξασφαλίζουν εξαιρετική αεροδυναμική (Cd 0,26, ID.5). Με εξωτερικό μήκος 4,60 μέτρα και μεταξόνιο 2,77 μέτρα, το εσωτερικό του ID.5 προσφέρει χώρους αντίστοιχους ενός συμβατικού SUV από την επόμενη κατηγορία και άνω, με εντυπωσιακή αίσθηση ευρυχωρίας για όλους τους επιβάτες. Ανάλογα με τη θέση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών μπορεί να κυμαίνεται από 549 έως 1.561 λίτρα.

ID.5

Ο χειρισμός, σχεδόν εντελώς απαλλαγμένος από διακόπτες και κουμπιά, γίνεται μέσω δύο οθονών, μία συμπαγής πίσω από το τιμόνι και μία αφής στο κέντρο, με διαγώνιο 12 ίντσες (στάνταρ). Διαθέσιμη λειτουργία φυσικού φωνητικού ελέγχου “Hello ID.”. Το ID. Light, μια φωτεινή λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ, προσφέρει διαισθητική υποστήριξη στον οδηγό, σε επικίνδυνες καταστάσεις ή κατά την πλοήγηση του οχήματος. Διατίθεται και head-up-display επαυξημένης πραγματικότητας, με τις εντολές του συστήματος πλοήγησης να εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού, περίπου 10 μέτρα μπροστά από το όχημα.

Οι προβολείς και τα πίσω φώτα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία LED ενώ διατίθεται και το IQ.LIGHT LED matrix (στάνταρ στο ID.5 GTX). Τα πίσω φωτιστικά είναι επίσης LED, μοιάζουν με γλυπτά με τρισδιάστατη σχεδίαση (επίσης στάνταρ στο ID.5 GTX) και λάμπουν με ασυνήθιστο επίπεδο έντασης.

ID.5Το νέο μοντέλο διαθέτει πλήρως δικτυωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Το Travel Assist επεξεργάζεται ακόμα μεγαλύτερο πλήθος δεδομένων, με επικοινωνίας Car2X, αλληλεπιδρά με τα Adaptive Cruise Control και Lane Assist και κάνει την οδήγηση πιο εύκολη – χάρη στην εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση – καθώς και πιο ασφαλή. Την ίδια στιγμή, με το σύστημα Park Assist Plus το αυτοκίνητο εκπαιδεύεται σε διαδικασίες παρκαρίσματος και είναι σε θέση να επαναλαμβάνει συγκεκριμένες μανούβρες, καθιστώντας το παρκάρισμα πιο εύκολο.

ID.5

Τα ID.5 και ID.5 GTX μπορούν να φορτιστούν με ισχύ έως 11 kW σε σημείο φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος ή Wallbox. Επιπλέον, μόλις δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή, θα είναι δυνατή η αμφίδρομη φόρτιση – με την περίσσεια ισχύος να επανατροφοδοτείται στο δίκτυο. Σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, τα μοντέλα μπορούν να φορτιστούν με ισχύ έως και 135 kW. Σε μόλις 30 λεπτά της ώρας, η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για αυτονομία 390 χλμ. (ID.5) ή 320 χλμ. (ID.5 GTX).

ID.5

Η Volkswagen μετασχηματίζεται σταδιακά σε πάροχο υπηρεσιών σύγχρονης κινητικότητας, μέσα από την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, υλοποιώντας τη στρατηγική ACCELERATE!. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η στρατηγική Way to Zero: Έως το 2030, η Volkswagen στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα ανά όχημα κατά 40% και να καταστεί κλιματικά ουδέτερη το αργότερο έως το 2050. Μέχρι το 2030, τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη θα προέρχεται από ηλεκτρικά οχήματα, που ισοδυναμεί με σημαντικά περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα. Στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα, ο στόχος είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η Volkswagen θα λανσάρει τουλάχιστον ένα νέο ηλεκτρικό όχημα κάθε χρόνο.

ID.5

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ID.5 Pro
Μέγιστη ισχύς174 PS / 128 kW
Κιβώτιο ταχυτήτων1-speed, πίσω
Μέγιστη ταχύτητα160 χλμ./ώρα
0-100 χλμ./ώρα10,4 δευτερόλεπτα
Αυτονομία (WLTP)Έως 520 χλμ.
Συντελεστής οπισθέλκουσαςCd 0.26

 

ID.5 Pro Performance
Μέγιστη ισχύς204 PS / 150 kW
Κιβώτιο ταχυτήτων1-speed gearbox, rear
Μέγιστη ταχύτητα160 χλμ./ώρα
0-100 χλμ./ώρα8,4 δευτερόλεπτα
Αυτονομία (WLTP)Έως 520 χλμ.
Συντελεστής οπισθέλκουσαςCd 0.26

 

ID.5 GTX
Μέγιστη ισχύς299 PS / 220 kW
Κιβώτιο ταχυτήτων1-speed gearbox, one in the front, one in the rear
Μέγιστη ταχύτητα180 χλμ./ώρα
0-100 χλμ./ώρα6,3 δευτερόλεπτα
Αυτονομία (WLTP)Έως 480 χλμ.
Συντελεστής οπισθέλκουσαςCd 0.27

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

ID.5ID.5 GTX
Μήκος σε χιλ.4.5994.582
Πλάτος σε χιλ.1.8521.852
Ύψος σε χιλ.1.6131.619
Μεταξόνιο σε χιλ.2.7662.766