Πότε ήρθε το πρώτο Volkswagen με τετρακίνηση ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Πότε ήρθε το πρώτο Volkswagen με τετρακίνηση ;

Με έδρα μία χώρα της βόρειας Ευρώπης, όπου ο χειμώνας συχνά είναι βαρύς και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, η Volkswagen ήδη από δεκαετίες έχει εξελίξει και τελειοποιήσει την τετρακίνηση, η οποία προσφέρεται με τον διακριτικό τίτλο “4MOTION.

Φανταστικά χιονισμένα τοπία, θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν – ένα χειμερινό παραμύθι. Ωστόσο, στους δρόμους, τα παραπάνω αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση για οδηγούς και οχήματα, με την τετρακίνηση στη σύγχρονη εποχή να δίνει τη λύση αποτρέποντας το σπινάρισμα των τροχών και βελτιώνοντας την πρόσφυση.

Το 1984, η Volkswagen παρουσίασε με το Passat Estate GT syncro ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο εξοπλισμένο με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Από τότε, τα Volkswagen με τέσσερις κινητήριους τροχούς αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της γκάμας της μάρκας. Από το 1996 και μετά, το όνομα “syncro” αντικαταστάθηκε από το “4MOTION”.

Πότε ήρθε το πρώτο Volkswagen με τετρακίνηση ; Σήμερα, το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION συνδέεται με τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης και προσφέρει καλύτερη απόδοση από ποτέ. Έτσι, τα τετρακίνητα μοντέλα αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου.

Δες και αυτό: 

Volkswagen ID.6 : Διέρρευσε φωτογραφία λίγο πριν την παραγωγή του

Τετρακίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες για όλα σχεδόν τα μοντέλα της Volkswagen. Τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές όπου το χιόνι και ο πάγος είναι συνηθισμένες καιρικές συνθήκες, μοντέλα Volkswagen εξοπλισμένα με 4MOTION είναι συχνό φαινόμενο, σε όλη την Ευρώπη.

 

Πότε ήρθε το πρώτο Volkswagen με τετρακίνηση ;

Ωστόσο, η κίνηση σε όλους τους τροχούς δεν έχει νόημα μόνο σε χιονισμένες ορεινές περιοχές ή σε ακραία εδάφη εκτός δρόμου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βελτιώνει την πρόσφυση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της οδήγησης σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος και ως εκ τούτου δημιουργεί την ιδανική διασύνδεση μεταξύ του αυτοκίνητου και του δρόμου.

Επιπλέον, όλα τα Volkswagen που διαθέτουν τετρακίνηση είναι ιδανικά για ρυμούλκηση τρέιλερ μεταφοράς σκαφών ή αλόγων.