Τα πρώτα Volkswagen ID.3 στους δρόμους το καλοκαίρι

Κοινοποίησε το άρθρο
Το ID.3 ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί, στο ακυρωθέν Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, για πρώτη φορά ως ένα διαθέσιμο κατά παραγγελία μοντέλο παραγωγής, σε τρεις εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών – Pure, Pro και Pro S.
Το ID.3 αποκαλύπτεται επίσημα διαδικτυακά και η στρατηγική της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση υλοποιείται επιτυχώς. Σύμφωνα με νέα σχέδια, έως και 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής μέχρι το 2025 – σημαντικά περισσότερα από όσα είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Το ID.3 συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της Μεταβλητής Πλατφόρμας για την Ηλεκτροκίνηση (MEB) σε μήκος οχήματος μόλις 4,26 μέτρων – προσφέρει άφθονο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος και η ιδέα λειτουργίας είναι διαισθητικά απλή.

Το μακρύ μεταξόνιο της MEB και οι πολύ μικροί πρόβολοι έχουν ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακά μεγάλο εσωτερικό – η φιλοσοφία ενιαίου χώρου open space θέτει νέους δείκτες αναφοράς στην κατηγορία των μικρών οχημάτων. Οι ψηφιακές οθόνες και τα χειριστήρια εξασφαλίζουν μοναδική εμπειρία οδήγησης. Το ID. light – μία λωρίδα LED στο κόκπιτ – δημιουργεί μία διαφορετική οπτική επικοινωνία με τους επιβάτες. Το ID.3 λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με κουμπιά αφής και επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή ή με έξυπνο φωνητικό έλεγχο. Το Wireless App-Connect επιτρέπει τη σύνδεση με το smartphone του χρήστη – για παράδειγμα, η εφαρμογή We Connect μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της φόρτισης ή του ελέγχου του συστήματος κλιματισμού πριν την είσοδο στο αυτοκίνητο.

Τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τέσσερις εκδόσεις ισχύος

Η Volkswagen αποκαλύπτει σήμερα το μοντέλο σειράς παραγωγής που μπορεί να διαμορφωθεί κατά παραγγελία. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις – ID.3 Pure, ID.3 Pro και ID.3 Pro S. Οι εκδόσεις διαφέρουν κυρίως σε σχέση με την ισχύ και την χωρητικότητα της μπαταρίας, την εμβέλεια και τη δυνατότητα φόρτισης. Ως μοντέλο κορυφαίας αυτονομίας, το ID.3 Pro S διαθέτει τον πλέον ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Το εισαγωγικό μοντέλο, ID.3 Pure, διαθέτει μπαταρία με χρήσιμη χωρητικότητα 45 kWh, επιτρέποντας μια εμβέλεια έως και 330 χλμ. (κατά WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι εγκατεστημένος στον πίσω άξονα παράγει 93 kW ή 110 kW (126 ή 150 PS), ανάλογα με την επιλογή του πελάτη. Το ID.3 Pro διαθέτει μπαταρία 58 kWh με εμβέλεια μέχρι 420 χλμ. (κατά WLTP), και ισχύ 107 kW ή 150 kW (146 ή 204 PS).

Το ID.3 Pro S διαθέτει χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh και αυτονομία έως 550 χλμ. (κατά WLTP), με ισχύ 150 kW (204 PS). Και τα τρία μοντέλα μπορούν να φορτιστούν με μονοφασικό ή τριφασικό εναλλασσόμενο AC, ή συνεχές DC ρεύμα. Σε μόλις 30 λεπτά το ID.3 Pro με φορτιστή 100 kW φορτίζει αρκετή ενέργεια για να καλύψει απόσταση περίπου 290 χιλιομέτρων.