Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2025: Το πρόγραμμα του αγώνα

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις για ακόμα μια χρονιά φέρνει στο σήμερα, εικόνες και αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν του αγώνα.

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις του 2025 έχει ξεκινήσει. Ο φετινός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αλλά και τον τέταρτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων, ενώ τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα έχουν το δικό του αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity.

Η δράση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή προαιρετικού shakedown για τους συμμετέχοντες. Η διαδικασία θα εκκινήσει στις 16:00 και θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Θήβας.

Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις χωρίς εκκίνηση στους πρόποδες της Ακρόπολης δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18:00, με την καθιερωμένη Πανηγυρική Εκκίνηση, με φόντο τον Παρθενώνα. Νωρίτερα θα έχει προηγηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στις Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

Τα αγωνιστικά θα διανυκτερεύσουν στο ΟΑΚΑ και θα εκκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου για τις 7 ειδικές διαδρομές που απαρτίζουν το απαιτητικό πρώτο σκέλος του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Ασωπία» (14,16 χλμ.) και εν συνεχεία θα κατευθυνθούν στην Ειδική Διαδρομή «Θήβα» (14,96 χλμ.), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο του Ιστορικού, όσο και του σύγχρονου Ράλι Ακρόπολις τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει, επίσης, την Ειδική Διαδρομή «Ακραίφνιο» (10,36 χλμ.), πριν την ανασυγκρότηση, η οποία θα λάβει χώρα στην Αλίαρτο. Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές Διαδρομές «Ελικώνας» (8,06 χλμ.), «Μαυρονέρι» (13,37 χλμ.) και «Παρνασσός» (13,71 χλμ.), γνωστές από την περσινή διοργάνωση του αγώνα. Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται με την «Άμφισσα» (11,75 χλμ.), η οποία θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων και εν συνεχεία τα αγωνιστικά θα διανυκτερεύσουν στην Ιτέας η οποία θα στεγάζει και το Service Park.

Το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες του PEMA Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις, θα αγωνιστούν και πάλι στην «Άμφισσα» (11,75 χλμ.), αυτήν τη φορά υπό το φως του ήλιου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στις Ειδικές Διαδρομές «Οινοχώρι» (11,59 χλμ.) και «Αμφίκλεια» (13,89 χλμ.). Θα ακολουθήσει ενδιάμεσο service στην Αμφίκλεια, με το μενού να περιλαμβάνει στη συνέχεια τις Ειδικές Διαδρομές «Ελάτεια-Ζέλι» (11,65 χλμ.) και «Αμφίκλεια» (13,89 χλμ.). Το PΕΜΑ Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώνεται με την Ειδική Διαδρομή «Οινοχώρι» (11,59 χλμ.).

Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ευρωπαϊκού Συνεδριακού Κέντρου Δελφών στις 17:30 και θα ακολουθήσει η Απονομή στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Συνεδριακού Κέντρου Δελφών στις 18:30.
Το PΕΜΑ Ιστορικό Ράλι περιλαμβάνει συνολικά 13 Ειδικές Διαδρομές που καλύπτουν 160,73 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 720,57 χιλιόμετρα.

Δείτε εδώ το ωράριο του αγώνα

Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις – Regularity

Η κατηγορία Regularity θα κινηθεί φέτος σε νέες διαδρομές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες αγωνιστικών αυτοκινήτων του παρελθόντος, οι οποίοι διαγωνίζονται με στόχο την απόλυτη ακρίβεια και τους λιγότερους δυνατούς βαθμούς ποινής. Πρόκειται για έναν αγώνα-περιπέτεια, ο οποίος απαιτεί στρατηγική και προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες συνδυασμούς από το εξωτερικό

Η σχεδίαση του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις – Regularity και η επιλογή των διαδρομών και των ειδικών δοκιμασιών έγινε με γνώμονα το σεβασμό στα ιστορικά αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας χρονομετρείται και φέτος με δορυφορικό σύστημα ακριβείας 1/10 του δευτερολέπτου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών. Η την εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 13:00, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα περάσουν από όμορφες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο και θα ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και θα διανυκτερεύσουν στο Ξενοδοχείο Arty Grand Hotel. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο στο Touris Club. Το συνολικό μήκος της πρώτης ημέρας είναι 340 χιλιόμετρα.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου, οι αγωνιζόμενοι θα εκκινήσουν από τον πεζόδρομο, εμπρός από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και έπειτα από σχεδόν 400 χιλιόμετρα θα καταλήξουν στο πανέμορφο Καρπενήσι, όπου και θα διανυκτερεύσουν στο Ξενοδοχείο Hotel Spa Montana.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος των 320 χιλιομέτρων, θα εκκινήσει από το Καρπενήσι το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο Ευρωπαϊκό Συνεδριακό Κέντρο Δελφών στις 16:30, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τερματισμός του αγώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

0
Το OMODA X συνδυάζει φουτουριστικό σχεδιασμό, απόσταση 20 εκ. από το έδαφος, δυνατότητες off-road και προηγμένη τεχνολογία AI. Δείτε τα χαρακτηριστικά του.
PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια – Οι εντυπωσιακές τιμές σε δημοπρασία που συγκέντρωσε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ

PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια – Οι εντυπωσιακές τιμές σε δημοπρασία που...

0
Μια PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία της Artcurial. Δείτε τις τιμές των MERCEDES-BENZ και FERRARI.
FORD – Ready, Set: Από το Ranger Raptor στη Mustang Dark Horse - Η απόλαυση του «Μπλε Οβάλ»

FORD Ready, Set: Από το Ranger Raptor στη Mustang Dark Horse – Η απόλαυση...

0
Η FORD αποκαλύπτει τον σπορ χαρακτήρα της στην πίστα των Μεγάρων. Ranger Raptor, Mustang Dark Horse, Mustang Mach-E Rally και BlueCruise σε μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Ράλι Ντακάρ 2027: Αλλάζει χώρα ο αγώνας – Πού θα διεξαχθεί, πότε επιστρέφει στη...

0
Το Ράλι Ντακάρ 2027 δεν θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση μεταφέρεται σε άλλη χώρα, ενώ το Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον αγώνα το 2028.
FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

0
Το FIAT Multiplina είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο concept μήκους 3,04 μέτρων. Δείτε τη σχεδίαση, τις διαστάσεις και τη σύνδεσή του με το ιστορικό FIAT 600 Multipla.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων την 28η Οκτωβρίου 2026

28η Οκτωβρίου 2026: Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών – Όλες οι ώρες και οι...

0
28η Οκτωβρίου 2026: Δείτε πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, σε ποιους δρόμους και ποια οχήματα εξαιρούνται.
Αυτοκινητοβιομηχανία: Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη – Πώς αλλάζει ο κλάδος

Αυτοκινητοβιομηχανία: Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη – Πώς αλλάζει ο κλάδος

0
Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Πώς ηλεκτροκίνηση, Κίνα και ψηφιοποίηση αλλάζουν τις θέσεις εργασίας.

LEPAS Aura: Το concept car με την…αύρα της λεοπάρδαλης (video)

0
Η LEPAS παρουσιάζει το Aura, ένα εντυπωσιακό concept car με σχεδίαση εμπνευσμένη από τη λεοπάρδαλη, νέα φωτιστικά σώματα και τρία χρώματα.