Ράλι Ακρόπολις 2025: «Καυτό» ξεκίνημα (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Με τα απρόοπτα να ξεκινούν πριν την εκκίνηση, το Ράλι Ακρόπολις του 2025 άρχισε με την υπερειδική διαδρομή που έγινε, εν μέσω καύσωνα, στην περιοχή του Ζαππείου Μεγάρου.

 

 

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις σε καλοκαιρινές ημερομηνίες, για πρώτη φορά μετά το 2013, όταν είχε διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, συνδυάστηκε και με τον πρώτο καύσωνα του 2025. Με τις συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού να παίζουν σημαντικό ρόλο, πριν ακόμα ξεκινήσει ο αγώνας. Γιατί η πανηγυρική, όπως συνηθίζεται, εκκίνηση δεν έγινε ποτέ.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην είσοδο της Αθήνας, λόγω και κάποιου ατυχήματος που δεν συσχετιζόταν με τον αγώνα, αλλά και ενδεχομένως η λάθος εκτίμηση του χρόνου που χρειάζονταν οι νταλίκες για να φέρουν τα αυτοκίνητα από τη Λαμία, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη στο χώρο της εκκίνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, στο χώρο δίπλα από το Καλλιμάρμαρο, δεν βρίσκονταν περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα.

Φυσικά το γεγονός αυτό προκάλεσε ταλαιπωρία σε απλούς πολίτες που εγκλωβίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, θεατές, αγωνιζόμενους, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Τελικά με περισσότερο από μια ώρα καθυστέρηση, τα 67 αυτοκίνητα έκαναν μια σύντομη διέλευση από τη ράμπα της εκκίνησης μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και ξεκίνησαν την υπερειδική διαδρομή στο χώρο Ζαππείου. Εκεί που πολυάριθμοι θεατές περίμεναν υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έμειναν μέχρι τις 10 το βράδυ, χειροκροτώντας και τα τελευταία πληρώματα, τα οποία αγωνίστηκαν με το φως των προβολέων. Τελικά παρά την ταλαιπωρία, αποζημιώθηκαν από το θέαμα. Ειδικά αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις ειδικές διαδρομές. Ενώ κάποιοι από αυτούς πήραν για πρώτη φορά μια εικόνα από αγώνα του WRC.

Και οι αγωνιζόμενοι, παρά τις ιδιαιτερότητες της μικρής αυτής διαδρομής, έδειξαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία του κόσμου, αλλά και από το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στο κέντρο μιας πόλης με την ιστορία της Αθήνας.

Πέρα από το θέαμα όμως, η υπερειδική διαδρομή είναι και μέρος του αγώνα. Με τον Ogier με TOYOTA και τον Tanak με HYUNDAI να κάνουν τον ταχύτερο χρόνο σε μια απόλυτη ισοπαλία, έχοντας για μόλις 0,9 δευτερόλεπτα πίσω τους το GR Yaris του Katsuta.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με FORD Puma Rally1 ήταν 36ος, ενώ στην 44η θέση βρέθηκαν οι Αμούτζας- Παναγιωτούνης με SKODA Fabia, έχοντας 3 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω τους, τους Καρανικόλα-Κακαβά με FORD Fiesta.

Δείτε εδώ την τελική κατάταξη της υπερειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολης.

Η πρώτη αμιγώς αγωνιστική ημέρα, η Παρασκευή περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 121,76 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από του Άγιους Θεόδωρους στις 07:28. Στη Λαμία, το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στις 20:43.

 

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2025: Που και πως θα δείτε τον αγώνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ράλι Χιλής 2026: Νίκη Solberg και ιστορικός τίτλος για την TOYOTA στο WRC (video)

0
Ο Oliver Solberg θριάμβευσε στο Rally Chile BIOBÍO, ενώ η TOYOTA GAZOO Racing πανηγύρισε τον έκτο συνεχόμενο και 10ο συνολικά τίτλο Κατασκευαστών στο WRC.

Φόρμουλα 1- Ισπανικό GP 2026: Ο Kimi Antonelli πήρε την 8η νίκη του και...

0
Ο Kimi Antonelli επικράτησε στο γκρα πρι της Ισπανίας 2026 και πανηγύρισε την 8η νίκη του στη Φόρμουλα 1, αυξάνοντας στους 81 βαθμούς το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

Φόρμουλα 1- Ισπανικό G.P. 2026: Ο Norris «έκλεψε» την pole στο Madring – Θρίλερ...

0
Ο Lando Norris πήρε την pole στο πρώτο Ισπανικό GP στο Madring, με Antonelli και Verstappen να ακολουθούν.

#80s challenge: Τα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στα ’80s

0
Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των ’80s στην Ελλάδα: FORD Escort, NISSAN Sunny, TOYOTA Corolla, VW GOLF και άλλα μοντέλα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

To μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 που…πάει τρένο, στις ράγες του Μετρό (video)

0
Φόρμουλα 1 στις ράγες του Μετρό της Μαδρίτης! Η Red Bull έβαλε το ιστορικό RB8 σε ένα πρωτοποριακό project ενόψει του νέου Madring.     Ένα μονοθέσιο...

ZEEKR 9X: Το εξαθέσιο SUV των 120.000 ευρώ που θέλει να γίνει το “yacht”...

0
Το εξαθέσιο ZEEKR 9X Ultra AWD παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στο Monaco Yacht Show, συνδυάζοντας Super Hybrid τεχνολογία, πολυτέλεια και εξοπλισμό υψηλού επιπέδου.

LAMBORGHINI Temerario Polizia: Το supercar «περιπολικό» των 920 ίππων

0
LAMBORGHINI Temerario με 920 ίππους για την ιταλική Αστυνομία. Το νέο υβριδικό supercar αναλαμβάνει αποστολές μεταφοράς οργάνων και ιατρικού υλικού.

Ράλι Χιλής 2026: Δείτε το shakedown

0
Δείτε το shakedown με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε το Ράλι Χιλής, η εξέλιξη του οποίου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου για το WRC.