HYUNDAI Kona Electric: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του HYUNDAI Kona προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, αλλά και κορυφαία αυτονομία.

 

 

«Η δεύτερη γενιά του HYUNDAI Kona, αναμφίβολα ξαφνιάζει, κυρίως με το σχεδιασμό του εμπρός μέρους. Γιατί βλέποντας κάποιος τη μάσκα αρχικά νομίζει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο. Και ίσως να μην έχει άδικο. Γιατί η Hyundai Motor εξέλιξε το νέο Kona αρχικά ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται από τις περισσότερες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν αρχικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά τα μετατρέπουν σε ηλεκτρικά».

Αυτά λέγαμε όταν αντικρίσαμε για πρώτη φορά το νέο Kona. Αναλυτική παρουσίαση του οποίου στο gonews.gr μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφού αρχικά ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τώρα έρχεται στη χώρα μας και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Electric, που διακρίνεται για την εξαιρετική της αυτονομία. Η οποία φτάνει έως τα 514 χιλιόμετρα στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα (160 kW) των 218 ίππων.

Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW, δηλαδή 156 ίππων και αυτονομία για 377 χιλιόμετρα.

Σε ταχυφορτιστή DC 50 kW, η διάρκεια για φόρτιση 10-80% είναι 60 λεπτά και σε ταχυφορτιστή DC 100 kW 41 λεπτά. Σε οικιακό AC Wallbox 11 kW η διάρκεια για πλήρη φόρτιση 10-100% είναι 4 ώρες και 55 λεπτά για την μπαταρία των μπαταρία 48,4 kWh και 6 ώρες και 25 λεπτά για την ισχυρότερη των 65,4 kWh.

Το Kona Electric διαθέτει και κάποια ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), τα ενεργά πτερύγια αέρα, οι εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L) και το Head-up Display (HUD). Το οποίο εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ.

Αξιοσημείωτο είναι και το e-ASD. Το οποίο δημιουργεί έναν εικονικό ήχο που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη πιο ελκυστικά για τον οδηγό. Ένας ήχος προστίθεται στην καμπίνα, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές, όπως η ταχύτητα οδήγησης, η ροπή, η κατάσταση του κινητήρα και η επιτάχυνση. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την ένταση του ήχου.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες. Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Υπάρχει και το νέο i-PEDAL, που επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Το έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας προσαρμόζει αυτόματα την ένταση πέδησης.

Όπως και τα υπόλοιπα Kona, έτσι και το Electric διαθέτει το πακέτο υποβοήθησης του οδηγού SmartSense (ADAS) και τα συστήματα ασφαλείας SmartSense. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, η υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), η οθόνη προβολής τυφλού σημείου (BVM), η απομακρυσμένη έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης (RSPA), η παρακολούθηση κατάστασης οδηγού (DSM), η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), η υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), κ.ά.

Όπως ήταν αναμενόμενο και η συνδεσιμότητα του ηλεκτρικού Kona βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air.

Το Kona Electric μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
Υπάρχει ακόμα το εξαιρετικό σύστημα ήχου Bose Premium και το subwoofer οκτώ ηχείων, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο θύρες USB-C, καθώς και σε ακόμη δύο φορτιστές USB-C στο πίσω μέρος του οχήματος.

Οι τιμές του HYUNDAI Kona Electric ξεκινούν από 46.990 ευρώ για την έκδοση 48 KWh 156ps Distinctive. Υπάρχει όμως αυτήν την εποχή μια έκπτωση 5.000 ευρώ της HYUNDAI Ελλάς, η οποία σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ρίχνει την τιμή στα 33.990 ευρώ. Από 51.990 ευρώ ή 38.990 ευρώ με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, αρχίσουν οι τιμές της έκδσης 65 KWh 218ps Distinctive.

Τα διαθέσιμα χρώματα του HYUNDAI Kona Electric είναι:

Εξωτερικά: Abyss Black Pearl, Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Cyber Grey Metallic, Ecotronic Grey Pearl, Ecotronic Grey Matte, Engine Red, Ultimate Red Metallic, Soultronic Orange Pearl, Jupiter Orange Metallic, Neoteric Yellow, Mirage Green, Amazon Grey Metallic, Cypress Green Pearl, Meta Blue Pearl, Denim Blue Pearl, Denim Blue Matte and Sailing Blue Pearl. Τα τρία τελευταία αναμένονται το Νοέμβριο του 2023.

Εσωτερικά: Black Mono, Grey Two-tone, Black and Sage Green, Black and Beige, Black and Red point (N Line), Dark Grey Mono (Eco pack).

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...

LIVE TV : Δείτε live το LAMBORGHINI Super Trofeo

  Δείτε live από την πίστα Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, τον δεύτερο αγώνα του 2024, για το LAMBORGHINI Super Trofeo Europe    

O Carlos Sainz στην FORD

O Carlos Sainz Sr. αλλά και ο Nani Roma θα οδηγήσουν τα FORD Raptor στο Ράλι Ντακάρ του 2025       Μετά την αποχώρηση από την AUDI...

Έλληνες οδηγοί: Φοβισμένοι, επιθετικοί με τα…μάτια στο smartphone

  To 80% των Ελλήνων οδηγών υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας, ασχολείται με το smartphone ή το GPS ενώ οδηγεί, ενώ σχεδόν ένας στους δύο βρίζει...

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Πορτογαλίας

  Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με την Coimbra, την εκκίνηση του Ράλι Πορτογαλίας       Στις χωμάτινες διαδρομές της Πορτογαλίας διεξάγεται ο 5ος αγώνας του WRC για 2024....

DS 3 Hybrid για αθόρυβες, οικονομικές αστικές διαδρομές – Τιμές

Tο DS 3 Hybrid, με την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία του, μπορεί να καλύπτει περισσότερο από το 50% των διαδρομών σε αστικό κύκλο, αμιγώς ηλεκτρικά. Δηλαδή...

BMW M4 CS : Από τις πίστες στους δρόμους (video)

H BMW M4 CS ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια. Το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, αλλά και να προσφέρει...