HYUNDAI Kona 2023: Εξηλεκτρισμένη αναβάθμιση – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Με μεγάλη γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, ηλεκτρικές εκδόσεις, πλήρως υβριδικές, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και με σπορ εκδόσεις, το νέο HYUNDAI Kona αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των B-SUV.

 

Η δεύτερη γενιά του HYUNDAI Kona, αναμφίβολα ξαφνιάζει, κυρίως με το σχεδιασμό του εμπρός μέρους. Γιατί βλέποντας κάποιος τη μάσκα αρχικά νομίζει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο. Και ίσως να μην έχει άδικο. Γιατί η Hyundai Motor εξέλιξε το νέο Kona αρχικά ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται από τις περισσότερες εταιρείες,οι οποίες δημιουργούν αρχικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά τα μετατρέπουν σε ηλεκτρικά.

Βέβαια η συγκεκριμένη επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η στρατηγική εξηλεκτρισμού της φίρμας προβλέπει 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα φουτουριστικό αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, που τονίζει το καθαρό σχήμα ενός SUV με πιο στιβαρή και δυναμική εμφάνιση.


Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Kona, το νέο μοντέλο έχει αυξημένες διαστάσεις. Με βάση την έκδοση EV, το μήκος του αμαξώματος πλέον φτάνει τα 4.355 χιλιοστά, 175 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά του 2017, με μεταξόνιο στα 2.660 χλστ., το οποίο είναι αυξημένο κατά 60 χλστ. Το πλάτος του είναι στα 1.825 χλστ., δηλαδή 25 χλστ. μεγαλύτερο και το ύψος κατά 20 χλστ. ψηλότερο φτάνοντας συνολικά τα 1.575 χλστ.

Χάρη στις αναβαθμισμένες διαστάσεις του, μεγαλύτερο είναι πλέον και το εσωτερικό. Το οδηγοκεντρικό ταμπλό τονίζεται από ένα αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών. Ως μέρος της νέας διάταξης του νέου ηλεκτροκίνητου Kona, ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, γεγονός που επιτρέπει περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα.

Ο φωτισμός καμπίνας υποστηρίζεται επίσης από ενημερώσεις OTA για συντήρηση και νέες δυνατότητες. Τα μπροστινά καθίσματα παρέχουν βελτιωμένη άνεση στην κατανομή της πίεσης του σώματος βοηθώντας στην ανακούφιση της κόπωσης μετά την οδήγηση. Το Curveless Bench Seat στη πίσω σειρά καθισμάτων μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και διαθέτει μοχλό δύο σταδίων για εύκολη ανάκληση.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει έως και 466 λίτρα (με βάση το πρότυπο VDA) με βελτιωμένη ευκολία φόρτωσης. Η φόρτωση, από αποσκευές έως σακούλες με ψώνια, γίνεται ευκολότερη χάρη στη βολική προσαρμόσιμη έξυπνη ηλεκτροκίνητη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το νέο Kona ανεβάζει τη συνδεσιμότητα σε επόμενο επίπεδο με συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να εξοικονομήσουν κόστος και να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Το νέο μοντέλο μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
Υπάρχει ακόμα, υπερσύγχρονο σύστημα ήχου Bose Premium και subwoofer οκτώ ηχείων, δύο θύρες USB-C εμπρός και άλλες δύο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το νέο SUV της HYUNDAI είναι εξοπλισμένο με το σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense ADAS – που δεν είναι διαθέσιμα στα περισσότερα B-SUV της κατηγορίας- εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.
Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Όταν ο οδηγός αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή λωρίδας, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία. Υπάρχουν βέβαια και άλλα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, τυφλού σημείου, ορίου ταχύτητας, προειδοποίηση προσοχής οδηγού κ.ά.
Πάρα πολλές είναι και οι επιλογές χρωμάτων του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού.


Το νέο HYNDAI Kona, διαθέτει κινητήρα 1.0 Τurbo με 120 ίππους, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων και τιμές που ξεκινούν από 26.290 ευρώ. Οι εκδόσεις 1.6 Τ των 198 ίππων ξεκινούν από 31.290 ευρώ, ενώ 37.490 κοστίζει η τετρακίνητη έκδοση. Το υβριδικό 1.6 ΗΕV των 141 ίππων ξεκινά από 31.890 ευρώ. Το Σεπτέμβριο αναμένονται δύο ηλεκτρικές εκδόσεις 156 και 218 ίππων, με αυτονομίες που ξεπερνούν και τα 500 χιλιόμετρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο του HYUNDAI Kona.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...