Autotec Expo: Ο κλάδος του aftermarket έδειξε την δυναμική του

Κοινοποίησε το άρθρο

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η AUTOTEC EXPO 2019 που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο MEC Παιανίας. Αξίζει να τονιστεί, το ρεκόρ που σημειώθηκε στη προσέλευση των επισκεπτών που υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 18.000. Τόσο εκθέτες όσο και επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η φετινή απολύτως στοχευμένη διοργάνωση φιλοξένησε περισσότερους από 90 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο Ανταλλακτικών, Επισκευής, Συντήρησης και Φροντίδας Επιβατικών και Φορτηγών Αυτοκινήτων.

Tα περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Η Πέτρος Πετρόπουλος ιδρύθηκε το 1922 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου και βαρέων οχημάτων, καθώς και στον εξοπλισμό βιομηχανίας και ναυτιλίας.

Από το 2010 η Πέτρος Πετρόπουλος αποτελεί τον επίσημο διανομέα των λιπαντικών της Shell για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Shell αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στα λιπαντικά, έχοντας την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως για τα τελευταία 12 συνεχή χρόνια. Τα λιπαντικά κινητήρων αυτοκινήτων Shell Helix είναι το σημείο αναφοράς στην τεχνολογία λίπανσης εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το ίδιο το περίπτερο αποτελούσε απομίμηση ενός εγκεκριμένου συνεργείου με σήμανση Shell Helix.

http://petropoulos.com/shell/

Η εταιρεία «ΑΕΡΑΚΗΣ» δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίου ηλεκτρολογικού υλικού αυτοκινήτων, φορτηγών, σκαφών, αγροτικών, χωματουργικών μηχανημάτων και ειδικότερα στην πώληση μίζας (starter) και δυναμό (alternator). Με πάνω από 60 χρόνια πείρας και ειδίκευσης, η εταιρεία είναι από τους πρωτοπόρους εγχώριους προμηθευτές και ανακατασκευαστές μίζας και δυναμό. Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο και αναφέρουμε τους παγκοσμίας φήμης κατασκευαστές BOSCH, VALEO, MARELLI, CARGO , MAHLE-LETRIKA, CASCO,WOODAUTO, UNIPOINT, DELCO REMY, ZEN, ZM, MOBILETRON, καθώς και πολλά άλλα  αξιόπιστα και πρωτοπόρα στον τομέα παραγωγής τους εργοστάσια.

https://aerakisautoparts.gr/

 

Η εμπορική εισαγωγική εταιρία Στεφανάκης Δημήτριος ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί την συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιοκτήτη της ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου από το 1996.Στην εταιρεία λειτουργούν ταυτόχρονα δυο τμήματα,το πρώτο τμήμα ασχολείται αποκλειστικά με τη διάθεση FORD ανταλλακτικών γνησίων και εναλλακτικών και το δεύτερο τμήμα με AFTERMARKET ανταλλακτικά για ευρωπαικά,ασιατικά και αμερικάνικα οχήματα,παρέχοντας στους συνεργάτες μας σε πλήρη γκάμα τις σημαντικότερες κατηγορίες ανταλλακτικών.
Η εταιρεία συνεργάζεται απευθείας με τους σημαντικότερους οίκους του εξωτερικού.

http://stefanakis.parts/

Η εταιρεία «ΛΑΣΠΑΣ ΦΙΛΤΡΑ Ε.Π.Ε.» ιδρύθηκε το 1980 και από τότε δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της εισαγωγής και του εμπορίου φίλτρων για αυτοκίνητα, μηχανήματα και παντός τύπου οχήματα. Οι κύριοι κατασκευαστικοί οίκοι με τους οποίους συνεργάζεται είναι οι: CUMMINS FILTRATION – FLEETGUARD, MANN FILTER, WIX FILTERS και CLEAN FILTERS. Τα τελευταία χρόνια ,η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίστηκε με: Συσσωρευτές, Τακάκια Φρένων & Λιπαντικά.

https://www.laspasfilters.com/

 

Η εταιρία « Τσέλλος » με έδρα τη Θήβα δραστηριοποιείται από το 1982 στο χώρο της εισαγωγής και διανομής λιπαντικών και ανταλλακτικών οχημάτων. Η εταιρία είναι επίσημος συνεργάτης της CHEVRON BELGIUM BV, για την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων TEXACO. Ακόμα εισάγει και διανέμει:
Delkol λιπαντικά από Ισραήλ, Banner και Redpower μπαταρίες από Αυστρία, Petromark χημικά από Ολλανδία, Maco κρέμες καθαρισμού από Ολλανδία, ΜFilter φίλτρα από Λιθουανία, Japanparts ανταλλακτικά οχημάτων από Ιταλία

https://tsellosoil.gr

Η εταιρία ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1959 στον χώρο των ανταλλακτικών φορτηγών, λεωφορείων και νταλικών ως ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους εισαγωγείς After Market και γνήσιων ανταλλακτικών στην Ελλάδα, για όλα τα ευρωπαϊκά μοντέλα.
Με πάνω από 25.000 ενεργούς κωδικούς και περισσότερους από 3.000 πελάτες διαθέτει εξαρτήματα από προμηθευτές από όλον τον κόσμο και προς όλη την Ελλάδα.

tsalopoulos.gr

 

Η εταιρεία Λιακόπουλος Α.Ε. έχει ως κύριο αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων παντός τύπου καθώς και μεγάλη γκάμα σε Βιομηχανικά και Χημικά προϊόντα.
Η εταιρεία διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Οίκοι όπως Continental, MANN, Denso, Petronas, Ashika, MC, Original Birth, Ηoffer-Siccom και άλλοι πολλοί θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη, με την άμεση εξυπηρέτηση μας και το πλούσιο stock που διαθέτουμε στις 7.000 τ.μ. εγκαταστάσεις μας στον Βοτανικό.

https://www.liakopoulosae.gr/

 

Η εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΙΝΗΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1980 και συνεχίζει την πορεία της με την δεύτερη γενιά. Η εταιρεία διατηρεί 2 καταστήματα. Ένα στην Αθήνα στη Ν. Φιλαδέλφεια και ένα στην Θεσσαλονίκη. Εκπροσωπεί τα εργοστάσια RAVAGLIOLI, TEXA, HOFMANN, TWIN BUSCH, αεροσυμπιεστές FIAC, εργαλεία χειρός BETA. Καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πωλήσεις και service.

https://www.malinis.gr/

Η εταιρία Α. Μαργαρίτης δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου ήδη από το 1977, διαγράφοντας μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης.
Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες , εξειδικευμένες στο VW group , εταιρίες στην Ελλάδα με συνεχόμενη ανοδική πορεία και αξιοπιστία 42 ετών. Η Εταιρία Α. Μαργαρίτης έχει συνεργασίες άμεσης εισαγωγής με εταιρίες όπως η ZF – GKN LOBRO – FTE – VDO – HELLA – PAGID – MAHLE – KNECHT – BEHR HELLA – NISSENS – FILTRON – PIERBURG – SWAG – MEYLE – TOPRAN – HEPU – MFILTER – BREMI

https://www.amargaritis.com/el/

 

Η εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΒΑΣ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. αποτελεί συνέχεια της ατομικής επιχείρησης ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, η οποία δραστηριοποιείται από το 1978 στην εισαγωγή και εξαγωγή καινούργιων και μεταχειρισμένων ανταλλακτικών φορτηγών αυτοκινήτων, ρυμούλκας και λεωφορείων. Ειδικεύεται στα εξαρτήματα φρένου, ρυμούλκας και τετραξονικού και έχει πολυετή πείρα στους άξονες νταλίκας. Συνεργάζεται με τους καλύτερους διεθνείς βιομηχανικούς οίκους και παρέχει ποιοτικά ανταλλακτικά παντός τύπου φορτηγών Mercedes, MAN, Volvo, κ.α. και αξόνων ρυμούλκας παντός τύπου, BPW, SAF, ROR, κ.α.

http://www.petridis-parts.gr/

 

Η Εταιρεια Διαμαντής ασχολείται με τον χώρο των ανταλλακτικών εδώ και μια εικοσαετία. Εδώ και δυο χρόνια περίπου πάρθηκε η απόφαση να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα και στα καινούργια ανταλλακτικά αυτοκινήτων με γνώμονα την εξειδίκευση μας και τις γνώσεις σε αυτό τον τομέα. Σκοπός της ένα και μόνο πράγμα η άμεση, σωστή και όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται !

https://www.diamantisautoparts.gr/

Η εταιρεία Λέων – Κουρνιάτη ΑΕ, με διακριτικό τίτλο ELKAR, ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1987, με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε για τη συνέχιση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Α Κουρνιάτης – Γ Λέων ΟΕ, με έτος ίδρυσης το 1978. H ELKAR το 2014 ιδρύει το πρώτο υποκατάστημα της στην Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους στόχους και τις φιλοδοξίες της. 1978-2019, 41 χρόνια τεχνικής και εμπορικής εμπειρίας οι ιδρυτές της εταιρείας Γιώργος Λέων και Θανάσης Κουρνιάτης, αλλά και νέα επιστημονικά στελέχη, έκαναν την ELKAR μια ανταγωνιστική εταιρεία, με διαρκώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, κάνοντάς την πρωταγωνίστρια στο χώρο της.

Η IDT –  Intelligent Diagnostics Telematics, αποτελεί μια πρωτοποριακή start-up επιχείρηση που στόχο έχει τη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών της, εκμεταλλευόμενη κάθε φορά τις εξελίξεις της τεχνολογίας τόσο σε επίπεδο software και hardware όσο και στο επίπεδο επέκτασης του δικτύου web  και της απομακρυσμένης επικοινωνίας.

  • Μέσω του πρωτοποριακού συστήματος iCase / iCase S πραγματοποιείται τηλεδιάγνωση οχήματος και «μερικής» αποκατάστασης βλαβών, αλλά και «μερικής» ρύθμισης οχήματος. Μέσω της iCASE μας δίνεται η δυνατότητα χρήσης της κάμερας και πραγματοποίησης οπτικής επαφής (real time).
  • Μέσω του συστήματος εντοπισμού που διαθέτει η συσκευή iCASE / iCase S, οι υπηρεσίες της IDT, εντοπίζουν την τοποθεσία του οχήματος και συστήνουν το κοντινότερο σημείο εξυπηρέτησης και επισκευής.
  • Υπηρεσία SOSΔίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ενημερώσει άμεσα σε περίπτωση κινδύνου το κέντρο μας.
  • Δυνατότητα τηλεφωνικής ή βίντεο κλήσης μέσω ειδικής εφαρμογής, που διευκολύνει την επικοινωνία μας με τον οδηγό του οχήματος.
  • Αποστέλλουμε, κατόπιν επιθυμίας σας, email των κωδίκων βλάβης του οχήματος.

https://www.idtelematics.gr/

H εταιρία ELECTRIC LIFE HELLAS αε είναι μια εισαγωγική εταιρία 33 χρόνων που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου, & εδρεύει στο Γέρακα Αττικής. Είναι γνωστή από τα ομώνυμα ηλεκτρικά παράθυρα ELECTRIC LIFE, αλλά στη διάρκεια των χρόνων έχει γίνει αντιπρόσωπος 22 & πλέον οίκων εξωτερικού. Εισάγει, λοιπόν, πέρα από τα ηλεκτρικά παράθυρα, OEM διακόπτες για ηλεκτρικά παράθυρα , χειρολαβές , clips για ταπετσαρίες, χειροκίνητους μηχανισμούς, μοτέρ κλειδαριών & υαλοκαθαριστήρων, φλασιέρες, αντλίες βενζίνης , αισθητήρες (λάμδα, στροφάλου, EGR), ρελέ φλασέρ κλπ.

https://www.electriclife.gr/

Η Auto Turbo ιδρύθηκε το 1979 από τον Αναστάσιο Μαραβέλια με έδρα της την Αθήνα και κύρια ασχολία την εμπορία, επισκευή και βελτίωση turbo για κάθε είδος επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων, χωματουργικών μηχανημάτων και σκαφών αναψυχής. Είναι αντιπρόσωποι και εισαγωγείς των εργοστασίων Garrett, BorgWarner, IHI και Holset – Cummins Turbo Technologies, αλλά και εισαγωγείς των εταιρειών MHI, HITACHI και Toyota.

http://autoturbo.gr/