Ανάκληση Toyota Avensis και RAV-4. Δείτε αν σας αφορά

ανάκληση Toyota

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί ανάκληση προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Avensis και RAV-4 με κινητήρες πετρελαίου.

Η ανάκληση Toyota αφορά σε 247 οχήματα, παραγωγής από τον Μάιο 2015 έως τον Μάιο 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

αγορά αυτοκινήτου

Αγορά αυτοκινήτου : Αύξηση 97,5% τον Μάρτιο

0
Πολύ μεγάλη αύξηση της τάξης του 97,5% καταγράφηκε στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα τον μήνα Μάρτιο,  σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε...
VOGE 500DS

VOGE 500DS : Με Euro5 και σημαντικές αναβαθμίσεις!

0
Το VOGE 500DS του 2021 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα με νέα εντυπωσιακά γραφικά και σε τρεις χρωματισμούς με 6.195€ Tο νέο 500DS έχει τον χαρακτήρα...
Νέο Volkswagen Tiguan

Νέο Volkswagen Tiguan: πλήρης γκάμα για κάθε απαίτηση

0
Το νέο Volkswagen Tiguan κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, με νέα, εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαίους εσωτερικούς χώρους και προηγμένες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς Το Νέο Volkswagen...

Στα εμπλεκόμενα οχήματα, υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθεί διαρροή ψυκτικού υγρού στο εσωτερικό του ψυγείου ανακυκλοφορίας καυσαερίων (ψυγείο EGR), λόγω μη επαρκούς αντοχής του ψυγείου.

Εάν αυτό συμβεί, κάτω από συνθήκες συνεχούς χρήσης, το ψυκτικό υγρό ενδέχεται να αναμιχθεί με την αιθάλη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, που υπό κανονικές συνθήκες αναπτύσσονται στο σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων, θα μπορούσαν σταδιακά να δημιουργηθούν εναποθέσεις σωματιδίων με πολύ υψηλή θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο EGR και την πολλαπλή εισαγωγής του κινητήρα.

Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε βλάβη λόγω υψηλής θερμότητας σε συγκεκριμένα σημεία στο σύστημα εισαγωγής, η οποία θα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα τη μείωση ισχύος του κινητήρα και την ενεργοποίηση της ενδεικτικής λυχνίας ελέγχου του κινητήρα στον πίνακα οργάνων.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την παραμόρφωση της πολλαπλής εισαγωγής, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται η πιθανότητα ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει η σχετική αντικατάσταση του ψυγείου ανακυκλοφορίας καυσαερίων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 2102808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

TAGS
googlenews