Ο έντονα αστικός χαρακτήρας του νέου Mitsubishi Space Star 1.2 CVT

Space Star

Ποια χαρακτηριστικά δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε ένα αυτοκίνητο πόλης; Η Mitsubishi προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει την κατηγορία με το νέο Space Star.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LAMBORGHINI Huracan Sterrato για χωμάτινες περιπέτειες (video)

Η Huracán Sterrato είναι το πρώτο μοντέλο της LAMBORGHINI το οποίο υπόσχεται οδηγική απόλαυση ακόμη και μακριά από την άσφαλτο! Η LAMBORGHINI πάντα ήταν μια...

OPEL Astra Electric : Αυτονομία για 416 χιλιόμετρα

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra παρουσίασε η OPEL. Το νέο Astra Electric είναι ένα ακόμα βήμα της OPEL στην πορεία της για να γίνει μια...

Τα αυτοκίνητα που παρκάρουν μόνα τους, χωρίς οδηγό!

Έγκριση για εμπορική χρήση πήρε το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης που εξέλιξε η MERCEDES-BENZ σε συνεργασία με τη Bosch. Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Η ιαπωνική εταιρεία επιμένει στα μικρά αυτοκίνητα, με μια ενδιαφέρουσα πρόταση αστικής μετακίνησης, σε μια κατηγορία που συρρικνώνεται από προτάσεις. Με μήκος μόλις 3845 mm και πλάτος 1665 mm, δικαιολογεί το όνομα του «αστέρι χώρου» καθώς χωράει παντού. 

Αντικρίζοντας το νέο Mitsubishi SpaceStar, σε κερδίζει αμέσως με την δυναμική σχεδίαση του. Παράλληλα οι συμπαγείς διαστάσεις του είναι ένα όπλο στην καθημερινή κίνηση, που το καθιστούν ιδανικό για κίνηση στον αστικό ιστό.  Ας αναλύσουμε όμως τα χαρακτηριστικά αυτά που τονίζουν τον αστικό χαρακτήρα του.  

Space StarΕυέλικτο και ευκολοδήγητο

Ένα από τα χαρίσματα των αυτοκινήτων πόλης είναι η ευελιξία και η Mitsubishi αυτό το γνωρίζει καλά. Το Space Star διαθέτει ένα σαφές σύστημα διεύθυνσης με μικρό κύκλο στροφής (9,2m), το οποίο σε συνδυασμό με τις συμπαγείς διαστάσεις του, το καθιστούν ικανό για δύσκολους ελιγμούς ακρίβειας, όταν αυτοί χρειάζονται. Σταθμεύει οπουδήποτε με ευκολία, κάνοντας την κίνηση στην πόλη να μοιάζει με παιχνίδι. 

Space StarΗ ψηλή θέσης οδήγησης και η καλή ορατότητα περιμετρικά του αυτοκινήτου, είναι τα πρώτα στοιχεία που θα εκτιμήσει ο οδηγός. Το σταθερό τιμόνι και τα σύγχρονα συστήματά ασφαλείας, βελτιώνουν το αίσθημα σιγουριάς, ενώ το αυτόματο κιβώτιο CVT συμβάλλει στην άνετη οδήγηση. 

Space Star

Πρακτικό και άνετο 

Το Space Star μπορεί να θεωρηθεί πως εκπροσωπεί την Mitsubishi στην κατηγορία Α+, όντας στα όρια της κατηγορίας Β, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των δυο κατηγοριών των αυτοκινήτων πόλης. Το εσωτερικό ύψος προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες. 

Εργονομικά το αυτοκίνητο βρίσκεται σε καλό επίπεδο με καλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό. Τα καθίσματα παρέχουν πολύ καλή στήριξη του σώματος. Ο χώρος αποσκευών σε ικανοποιητικά επίπεδα για την κατηγορία κυμαίνεται από 209 λίτρα έως 881 με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα. 

Space StarΟικονομικό 

Ένας σημαντικός παράγοντας για ένα αυτοκίνητο πόλης είναι η οικονομία στην χρήση, ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο CVT πετυχαίνει εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις, κάτω από 6 λίτρα / 100 χιλιόμετρα μεικτή κατανάλωση. Το κιβώτιο έχει δυο επιλογές στην θέση “Drive” το D που ενσωματώνει το πρόγραμμα Eco με το σύστημα Start and Stop, στο οποίο είναι εμφανής η έλλειψη δύναμης και το Ds, που πετυχαίνει καλύτερη απόδοση του κινητήρα. 

Space StarΌλα αυτά συμβάλλουν στην επίτευξη χαμηλών εκπομπών ρύπων (127 g/ km) που του επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, προσδίδοντας του ένα ακόμα πλεονέκτημα. 

Το Mitsubishi SpaceStar εστιάζει σε αυτό το διαχρονικό τρίπτυχο της επιτυχίας για κάθε citycar, καθώς αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών για αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητα, επιτυγχάνοντας έναν αναμφισβήτητο αστικό χαρακτήρα.