Έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων: Προβλήματα…νεότητας στα ηλεκτρικά

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα συμβατικά αυτοκίνητα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Στην οποία τα υβριδικά αποδείχτηκαν πιο αξιόπιστα από τα PHEV

 

Η Consumer Reports είναι ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός καταναλωτών, που ασχολείται με ανεξάρτητες δοκιμές προϊόντων και την έρευνα. Στην τελευταία ετήσια έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ανέφεραν πολύ περισσότερα προβλήματα στα αυτοκίνητά τους, από ό,τι οι ιδιοκτήτες συμβατικών ή υβριδικών.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι, κατά μέσο όρο, τα ηλεκτρικά οχήματα των τελευταίων τριών ετών είχαν 79% περισσότερα προβλήματα από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Με βάση τις απαντήσεις των ιδιοκτητών περισσότερων από 330.000 οχημάτων, η έρευνα κάλυψε 20 πιθανούς προβληματικούς τομείς. Συμπεριλαμβανομένων του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των ηλεκτροκινητήρων, των διαρροών και των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ήταν ζητήματα με τους ηλεκτροκινητήρες, τις μπαταρίες και με τη διαδικασία φόρτισης.

Τα δεδομένα της φετινής έρευνας έδειξαν ότι τα υβριδικά συνεχίζουν να είναι από τους πιο αξιόπιστους τύπους οχημάτων. Τα υβριδικά έχουν 26% λιγότερα προβλήματα από τα συμβατικά μοντέλα. Παρόλο που έχουν συμβατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και ηλεκτροκινητήρα και επομένως περισσότερα πιθανά σημεία προβλημάτων από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Ένας από τους λόγους είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν υβριδικά μοντέλα αρκετά χρόνια και έχουν πλέον εμπειρία. Επιπλέον, κατασκευάζονται κυρίως από εταιρείες που τείνουν να παράγουν αξιόπιστα οχήματα συνολικά. Όπως η TOYOTA, η HYUNDAI και η KIA.

Τα υβριδικά, επίσης, δεν είναι συνήθως φορτωμένα με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως πολλαπλές προσαρμόσιμες οθόνες που μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα.

Αντίθετα, τα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEV), τα οποία διαθέτουν μπαταρία για ηλεκτρική οδήγηση μικρής εμβέλειας και κινητήρα εσωτερικής καύσης για οδήγηση σε μεγάλη απόσταση, αποδείχτηκαν η λιγότερο αξιόπιστη κατηγορία. Γιατί παρουσίασαν 146% περισσότερα προβλήματα από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Τα PHEV ως κατηγορία αποδείχτηκαν αναξιόπιστα, αλλά υπήρχαν και εξαιρέσεις. Όπως το TOYOTA RAV4 plug-in hybrid, που ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Consumer Reports, το πρόβλημα αξιοπιστίας αρκετών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας από τους κατασκευαστές. Γιατί τα περισσότερα ηλεκτρικά, σήμερα κατασκευάζονται είτε από παλαιού τύπου αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι καινούργιες στην τεχνολογία EV, είτε από εταιρείες που είναι νέες στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Όλοι τους πάντως, λόγω της αυξημένης ζήτησης, δεν έχουν αρκετό χρόνο για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα. Αφού πρωταρχικός τους στόχος είναι να παραδώσουν έγκαιρα τα οχήματα.

Ο ρόλος της εμπειρίας φαίνεται και από τη διαρκή βελτίωση της TESLA. H οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα για περισσότερο από μια δεκαετία. Είναι δηλαδή μια σχετικά νέα εταιρεία αυτοκινήτων, αλλά έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην παραγωγή EV από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα βρέθηκε κοντά στη μέση της κατάταξης όσον αφορά την αξιοπιστία της μάρκας. Με τους ιδιοκτήτες της να αναφέρουν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως η γενικότερη έρευνα αξιοπιστίας ανά μάρκα, στις Η.Π.Α. έδειξε κυριαρχία των Ιαπώνων, με γερμανικές και κορεάτικες…νότες. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι LEXUS, TOYOTA, MINI, ACURA, HONDA, SUBARU, MAZDA, PORSCHE, BMW, KIA και HYUNDAI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...