Η VW εξασφαλίζει τις πρώτες ύλες για την κατασκευή μπαταριών

Οι συμφωνίες με την Umicore και τη Vulcan θα βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να γίνει πιο αυτάρκης στην παραγωγή μπαταριών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

πατάκια αυτοκινήτου

Πατάκια αυτοκινήτου: Πρακτικά Tips φροντίδας και περιποίησης

Τα πατάκια αυτοκινήτου είναι από τα βασικά αξεσουάρ που πρέπει να διαθέτει το αυτοκίνητο σου, αφού εκτός από την άνεση που προσφέρουν σε σένα...
Hyundai IONIQ 5

Το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» από το Company Car Today

Το Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε την κορυφή της λίστας των 100 οχημάτων του εξειδικευμένου Βρετανικού περιοδικού εταιρικών στόλων Company Car Today Το Hyundai IONIQ 5...
ENYAQ COUPÉ iV

SKODA ENYAQ COUPÉ iV – ένα νέο μέλος στην γκάμα ENYAQ iV

Το ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ENYAQ iV της SKODA με δύο μεγέθη μπαταριών, τέσσερα επίπεδα ισχύος από...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η Volkswagen έχει συνάψει βασικές συνεργασίες για την εξασφάλιση πρώτων υλών που χρειάζεται για να υλοποιήσει τη φιλόδοξη στρατηγική της στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και να κλείσει το χάσμα με την Tesla, ανέφερε επίσημα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Στον πυρήνα των τριών συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν μέρος του σχεδίου της VW ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (34 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών και την προμήθεια υλικών, βρίσκεται μια προγραμματισμένη κοινοπραξία με τη βελγική εταιρεία χημικών και ανακύκλωσης, η Umicore.

Το εγχείρημα στοχεύει να προμηθεύσει με βασικά υλικά τα ευρωπαϊκά εργοστάσια κυψελών μπαταριών της VW, τα οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει έως το 2030. Θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2025 με 20 γιγαβατώρες (GWh) για ένα εργοστάσιο στο Salzgitter της Γερμανίας, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Gotion της Κίνας.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να φτάσει σε ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 160 GWh μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αρκετή χωρητικότητα για να τροφοδοτήσει περίπου 2,2 εκατομμύρια EVs.

«Η Volkswagen εφαρμόζει τη στρατηγική της για τις μπαταρίες με πολύ συνέπεια και με υψηλό ρυθμό», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Thomas Schmall.  «Η συνεργασία με την Umicore μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα εφοδιασμού τελευταίας τεχνολογίας στην Ευρώπη».

Σε μεταγενέστερο στάδιο, και τα δύο μέρη στοχεύουν να συμπεριλάβουν τη διύλιση και την ανακύκλωση μπαταριών στο πεδίο εφαρμογής της συνεργασίας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνουμε μακροπρόθεσμος συνεργάτης της Volkswagen για την επίτευξη της φιλόδοξης στρατηγικής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και για τη μεταφορά της μακροχρόνιας και αποδεδειγμένης τεχνογνωσίας μας στα υλικά επαναφορτιζόμενων μπαταριών σε αυτή τη μοναδική κοινοπραξία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Umicore, Mathias Miedreich.