Η VW εξασφαλίζει τις πρώτες ύλες για την κατασκευή μπαταριών

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι συμφωνίες με την Umicore και τη Vulcan θα βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να γίνει πιο αυτάρκης στην παραγωγή μπαταριών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η Volkswagen έχει συνάψει βασικές συνεργασίες για την εξασφάλιση πρώτων υλών που χρειάζεται για να υλοποιήσει τη φιλόδοξη στρατηγική της στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και να κλείσει το χάσμα με την Tesla, ανέφερε επίσημα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Στον πυρήνα των τριών συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν μέρος του σχεδίου της VW ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (34 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών και την προμήθεια υλικών, βρίσκεται μια προγραμματισμένη κοινοπραξία με τη βελγική εταιρεία χημικών και ανακύκλωσης, η Umicore.

Το εγχείρημα στοχεύει να προμηθεύσει με βασικά υλικά τα ευρωπαϊκά εργοστάσια κυψελών μπαταριών της VW, τα οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει έως το 2030. Θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2025 με 20 γιγαβατώρες (GWh) για ένα εργοστάσιο στο Salzgitter της Γερμανίας, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Gotion της Κίνας.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να φτάσει σε ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 160 GWh μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αρκετή χωρητικότητα για να τροφοδοτήσει περίπου 2,2 εκατομμύρια EVs.

«Η Volkswagen εφαρμόζει τη στρατηγική της για τις μπαταρίες με πολύ συνέπεια και με υψηλό ρυθμό», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Thomas Schmall.  «Η συνεργασία με την Umicore μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα εφοδιασμού τελευταίας τεχνολογίας στην Ευρώπη».

Σε μεταγενέστερο στάδιο, και τα δύο μέρη στοχεύουν να συμπεριλάβουν τη διύλιση και την ανακύκλωση μπαταριών στο πεδίο εφαρμογής της συνεργασίας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνουμε μακροπρόθεσμος συνεργάτης της Volkswagen για την επίτευξη της φιλόδοξης στρατηγικής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και για τη μεταφορά της μακροχρόνιας και αποδεδειγμένης τεχνογνωσίας μας στα υλικά επαναφορτιζόμενων μπαταριών σε αυτή τη μοναδική κοινοπραξία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Umicore, Mathias Miedreich.