Πως η Ιταλία αξιολογεί τον κύκλο ζωής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

To ηλεκτρικό που σάρωσε στις δοκιμές του Euro NCAP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει σκληρά τους κατασκευαστές και τα κράτη – μέλη της, ώστε να εξαπλωθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Dacia JOGGER

Το Dacia JOGGER με 7 θέσεις και πολλές δυνατότητες

0
Με το Dacia JOGGER η Dacia φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία C, με ένα νέο και προσιτό οικογενειακό μοντέλο, που θα προσφέρεται σε 5θέσιες...

Δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T Acenta DCT – Ανήσυχο Πνεύμα

0
Αναμφίβολα ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει με το στιλ και την προσωπικότητα του στην κατηγορία των αστικών crossovers είναι το Nissan Juke. Έχοντας για μια...
Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Με τον φακό…

0
Όλη η δράση του Ράλλυ Ακρόπολις 2021 μέσα από τον φακό του gonews.gr και του Photo R Press. Απολαύστε υπεύθυνα !

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Προκειμένου να διευκολύνει την μετάβαση και να περιοριστούν τα προβλήματα, η Ιταλική Γερουσία υιοθετεί μια αρχή.  Ονομάζεται Life Cycle Assessment (LCA) και με αυτό σκοπεύει να καθοδηγήσει την οικολογική μετάβαση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.  Το αίτημα προέρχεται από την Επιτροπή Δημοσίων Έργων της Γερουσίας.

Η αξιολόγηση κύκλου ζωής είναι μια αναλυτική και συστηματική μεθοδολογία που αξιολογεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος (ή υπηρεσίας) από τη γέννηση έως τον θάνατο, καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την παραγωγή, την διάθεση, την κυκλοφορία και την απόσυρση του.

Πρώτα, έφτασαν τα ναι των επιτροπών Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος του Palazzo Madama.  Μετά από αυτό, η επιτροπή Δημοσίων Έργων επικεντρώθηκε στους στόχους βιώσιμης κινητικότητας που περιλαμβάνονται στο πακέτο «Fit for 55» που ξεκίνησε από την Επιτροπή της ΕΕ στις 14 Ιουλίου.

Σε τι αποσκοπεί η Επιτροπή;  

Η πρόβλεψη ότι οι εκπομπές από τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πρόσφατα θα πρέπει να μειωθούν (σε σύγκριση με το 2021) κατά 55% έως το 2030 και κατά 100% έως το 2035», υπογραμμίστηκε στη γνωμοδότηση.  Δηλαδή, αυτοκίνητα με μπαταρία που θα παράγονται από το 2035, απαγορεύοντας συγχρόνως τα θερμικά.

Και από το 2035, τι συμβαίνει με τα νέα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας γενιάς Euro 6;  Απαγορεύεται η παραγωγή.  Ακόμη και εκείνα με καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα (υγρά ή αέρια) και υβριδικά οποιουδήποτε είδους, περιλαμβάνονται στην προσθήκη.  Φυσικά, θα εξακολουθούν να υπάρχουν.  Προς όφελος μόνο των ηλεκτρικών που ταξινομούνται ως αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών.

 Τι αξιολογείται; 

Η επιτροπή δημοσίων έργων, με πρωτοβουλία των γερουσιαστών της Ένωσης, έστειλε επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση Ντράγκι να εργαστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε η προώθηση της οικολογικής μετάβασης να βασίζεται σε βιώσιμες (περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικές) και πιστοποιημένες διαδικασίες.

Να υιοθετήσουν τις αρχές της Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής για την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (εκπομπές CO2) προϊόντων και υπηρεσιών.

Επομένως, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η παραγωγή, η διανομή, η χρήση και η τελική του διάθεση πρέπει να αναλυθούν. Οι τιμές των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με τον κύκλο ζωής του πρέπει να αξιολογηθούν.

Το CO2, το περιβόητο διοξείδιο του άνθρακα, καταλήγει ως στόχος, ως υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή.  Ο νούμερο ένα παράγοντας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εξεταστεί η αύξηση του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου, να μετρηθεί με βάση την ποσότητα των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα, που παράγεται από την κατανάλωση ενέργειας και ύλης στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος.

Η αξιολόγηση του κύκλου ζωής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε κυβέρνηση που επιθυμεί την ταχύτερη οικολογική μετάβαση, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η δίκη μας που βρίσκεται στην έξοδο μιας επώδυνης οικονομικής κρίσης.