Η BMW Motorrad γιορτάζει 40 χρόνια με μοντέλα BMW GS

Μία φιλοσοφία μοτοσικλέτας, θρυλική όσο και προηγμένη γιορτάζει μία σημαντική επέτειο το 2020: Τα μοντέλα BMW GS γίνονται 40 ετών. Το φθινόπωρο του 1980, η BMW Motorrad παρουσίασε την R 80 G/S, μία μοτοσικλέτα που συνδύαζε για πρώτη φορά δύο διαφορετικές ‘σχολές’, off-road και on-road οδήγηση.

Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό προσόντων της σε συνθήκες δρόμου, εκτός δρόμου και ταξιδιού, χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα, η R 80 G/S έγινε ο προάγγελος της νέας κατηγορίας touring enduro, δημιουργός της οποίας ήταν η BMW Motorrad.
Και επιπλέον: Τα μοντέλα BMW GS έγιναν ‘συνώνυμο’ του τέλειου δίτροχου συνεργάτη για την εξερεύνηση των πιο απομακρυσμένων περιοχών του πλανήτη. Μέχρι σήμερα, η BMW Motorrad έχει παραδώσει σε πελάτες πάνω από 1,2 εκατομμύρια μοτοσικλέτες BMW GS.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μειωμένες τιμές για τα μοντέλα της Mazda

0
Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού συστήματος. Από τις 2 Αυγούστου έχει τεθεί σε εφαρμογή...

Γιατί άλλαξε λογότυπο η Nissan ;

0
Το Nissan Ariya διαθέτει το νέο λογότυπο της Nissan, πραγματοποιώντας μόλις πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του. Συμβολίζοντας την αφοσίωση της εταιρείας στο να συνεχίζει...

Πρωτοποριακές υπηρεσίες After Sales από τη SKODA

0
Η Kosmocar-SKODA αναβαθμίζει τις υπηρεσίες After Sales που παρέχει στους κατόχους μοντέλων της SKODA, με στόχο να τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης, ασφάλειας...

Η δυναμική ανάπτυξη της φιλοσοφίας BMW GS συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση την τέταρτη δεκαετία. Όταν η BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα R 1200 GS στην Intermot το φθινόπωρο του 2012, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο πλήρως ανασχεδιασμένος κινητήρας.

Ο αερο/υγρόψυκτος επίπεδος δικύλινδρος (flat twin) boxer εισήγαγε κυλινδοκεφαλές με κάθετη ροή. Διέθετε ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο άξονας τελικής μετάδοσης είχε μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά της μοτοσικλέτας. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί μία προηγμένη τεχνολογία πλαισίου και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου όπως το ABS, το traction control (έλεγχος πρόσφυσης) και το semi-active chassis.Με ισχύ 92 kW (125 hp), η νέα R 1200 GS προσέφερε ανώτερες  οδηγικές επιδόσεις. Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2014, η BMW κατασκεύασε την 500.000ή μοτοσικλέτα GS με κινητήρα boxer στη γραμμή συναρμολόγησης του Βερολίνου – μία R 1200 GS Adventure.

googlenews