Πού θα βρούμε την βενζίνη να κοστίζει μόνο 0,01/λίτρο;

Ότι έχουμε ακριβή βενζίνη, είναι γνωστό και το καταλαβαίνουμε καθημερινά στην τσέπη μας. Που όμως πωλείται μόλις 0,01 ευρώ/λίτρο σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Petrol Prices, που μετρά εβδομαδιαία τις τιμές της βενζίνης.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2018, η πιο ακριβή χώρα είναι η Ισλανδία, με μέση τιμή βενζίνης τα 1,68 ευρώ. Ακολουθεί η Νορβηγία με 1,66 ευρώ, την τρίτη θέση μοιράζονται το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με 1,65 ευρώ, ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ολλανδία με 1,59 ευρώ, και στην 5η θέση συναντάμε την Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με μέση τιμή 1,57 ευρώ.Χρήσιμο εργαλείο από το gonews.gr

Βρείτε εύκολα και γρήγορα το οικονομικότερο πρατήριο της περιοχής σας.

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της βενζίνης παγκοσμίως είναι 0,93 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι το εβδομαδιαίο δελτίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει ελαφρώς διαφορετικές τιμές και κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη ακριβότερη θέση με 1,55 ευρώ, πίσω από την Ιταλία με 1,57 ευρώ, και την Ολλανδία με 1,60 ευρώ.

Σύμφωνα με το Global Petrol Prices, την φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο θα την βρούμε στη Βενεζουέλα, με μόλις… 0,01 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ.

Ακολουθεί διάγραμμα για το πως διαμορφώθηκαν οι τιμές το τελευταίο διάστημα.

Χρήσιμο εργαλείο από το gonews.gr

Βρείτε εύκολα και γρήγορα το οικονομικότερο πρατήριο της περιοχής σας.