Κουβαλούσε 99 κινητά για να φαίνεται σαν μποτιλιάρισμα στο Google Maps

Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε τη λειτουργία του Google Maps. Η εφαρμογή μπορεί να δείχνει προσεγγιστικά πόση κίνηση υπάρχει σε έναν δρόμο.
Αυτό βέβαια παράγεται, αφού η εφαρμογή διαβάσει πόσοι χρήστες είναι ενεργοί στον δρόμο. Ένα φαινομενικά έξυπνο σύστημα, που δεν δείχνει να έχει πολλά περιθώρια για εκμετάλλευση. Και όμως ένας άνθρωπος βρήκε τρόπο να το “κοροϊδέψει”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Opel Ascona και Manta γίνονται 50 Ετών

0
Το 1970, η Opel έφερε την επανάσταση στη μεσαία κατηγορία. Το Opel Ascona ήταν το πρωτότυπο μιας απολαυστικής, σπορ λιμουζίνας με κοντούς προβόλους και...

Το Mercedes-Benz Sprinter γιορτάζει 25 χρόνια

0
Πριν από 25 χρόνια, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα ελαφρύ επαγγελματικό που έμελλε να δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων: το...

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ expo στο MEC Παιανίας, 29-31 Μαΐου 2020

0
Η ηλεκτροκίνηση ήρθε στη χώρα μας για να μείνει, να αναπτυχθεί, να κάνει τη μετακίνησή μας εύκολη και πιο φιλική στο περιβάλλον που ζούμε. Αυτό...

Ο Simon Weckert, καλλιτέχνης, ανέβασε βίντεο στο YouTube όπου δείχνει στον κόσμο πως μπορεί να δημιουργεί εικονικά μποτιλιαρίσματα. Έβαλε 99 κινητά σε ένα καροτσάκι, τα έβαλε να τρέχουν Google Maps, και άρχισε να τα κάνει βόλτες σε δρόμους του Βερολίνου. Το σύστημα ξεγελάστηκε, αφενός νομίζοντας ότι είναι πολλοί χρήστες. Αφετέρου, αφού ήταν σε καροτσάκι και επομένως πήγαιναν αργά, θεωρήθηκε σημάδι μποτιλιαρίσματα. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή άρχισε να μετατρέπει δρόμους από πράσινο σε κόκκινο. Μπορείτε να δείτε και το βίντεο, για να δείτε το κόλπο εν δράσει.

Η καλύτερη ερώτηση τώρα, θα ήταν γιατί συνέβη αυτό. Λοιπόν, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εφαρμογή παράγει αποτελέσματα βλέποντας τους ενεργούς χρήστες, αλλά και την ταχύτητα τους. Βέβαια, η ακριβής τοποθεσία τους στον χάρτη δεν γίνεται, αλλά προσεγγιστικα. Ο Weckert εκμεταλλεύτηκε αυτό το σύστημα, για να κάνει δρόμους να εμφανίζονται “κόκκινοι”. Αυτό μπορεί να έκανε άλλους χρήστες να αποφύγουν τους δρόμους αυτούς, παρόλο που ήταν κυριολεκτικά άδειοι.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτή τη κίνηση, αλλά είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να ψάξει, καθώς κάποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό κακοπροαίρετα.

Μπορείτε να δείτε και το blog του Weckert εδώ.