Ποια είναι η πιο επικίνδυνη θέση για να κάθεσαι σε ένα αυτοκίνητο

Τι δείχνει έρευνα για την ασφάλεια των επιβατών αυτοκινήτων αναφορικά με τη θέση που κάθονται. “Καμπανάκι” για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “σηκώνει” το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ελλάδα;

0
Μπορεί το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας να υποστηρίξει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης που προβλέπει ο στόχος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια το Κλίμα...

Hypercar 3.000 ίππων made in Greece της Extreme Tuners (+vid)

0
Είναι γεγονός ! Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί Ελληνικό hypercar, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, απόδοσης 3.000 ίππων ! Εμπνευστής αυτού του εντυπωσιακού εγχειρήματος είναι ο κ. Σπύρος...

Οδήγηση από το επόμενο λεπτό για όποιον περάσει τις εξετάσεις

0
Η μεγάλη αλλαγή που προωθείται, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστόπουλος αφορά στα διπλώματα οδήγησης. «Μέχρι σήμερα ο κάθε επίδοξος νέος οδηγός, όταν πέρναγε τις εξετάσεις, χρειαζόταν...

Τα αυτοκίνητα, βάσει ερευνών, είναι από τα πιο επικίνδυνα μεταφορικά μέσα. Δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο οι μοτοσυκλέτες αλλά έχουν μεγαλύτερα ποσοστά δυστυχημάτων σε σχέση με τα πλοία, τα τρένα, τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα. Παρ’ όλα αυτά προτιμάται όταν είναι εφικτό, με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής όσον αφορά στην ασφάλειά τους, να πέφτει στον οδηγό.

Σε νέα έρευνα του Insurance Institute for Highway Safety (IIHC), μιας αμερικανικής ΜΚΟ, μπήκε στο μικροσκόπιο η ασφάλεια των επιβατών των πίσω καθισμάτων σε συγκρούσεις αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιβάτες που κάθονται πίσω διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου σε σύγκριση με αυτούς που είναι μπροστά.

Το IIHC υποστηρίζει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ρίξει όλο το βάρος τους για να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδηγού και του συνοδηγού, εισάγοντας νέας τεχνολογίας αερόσακους. Την ίδια ώρα στα πίσω καθίσματα δεν έχουν ληφθεί τα ίδια μέτρα. Σύμφωνα με την έκθεση, οι πίσω ζώνες είναι λιγότερο αποτελεσματικές και συμβάλλουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό στη μείωση των τραυματισμών από αυτές.

Στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης εξετάστηκαν 117 τροχαία στα οποία οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ενώ λήφθηκαν υπόψη φωτογραφίες, αστυνομικά και ιατρικά αρχεία και αυτοψίες. Σε πολλές περιπτώσεις οι πίσω επιβάτες χτύπησαν πιο σοβαρά από τους μπροστινούς με τον τραυματισμό στο στήθος να είναι ο πιο συνήθης, όπως και αυτός στο κεφάλι.

Οι συντάκτες της μελέτης, καταλήγοντας, παροτρύνουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επικεντρωθούν στην ασφάλεια των πίσω επιβατών, καθώς οι περιοριστές δύναμης μπορούν να εγκατασταθούν αρκετά εύκολα. Τονίζεται, επίσης, ότι ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν ζώνες με αερόσακο, που είναι σχεδιασμένος για να κατανέμει τη δύναμη σε όλο τον κορμό και το στήθος.