Αυλαία για τον θεσμό Dirt Games Challenge

Κοινοποίησε το άρθρο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2017, με το Dirt Games Challenge τον νεοσύστατο θεσμό που φέτος κατάφερε από την πρώτη του χρονιά διεξαγωγής να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον να σηματοδοτεί τον επίλογο της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές αποδείχθηκαν οι 94 συμμετέχοντες που εκκίνησαν στον αγώνα, οδηγώντας χωμάτινες φόρμουλες και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στη μικτή διαδρομή που είχε σχεδιάσει η ομάδα του Dirt Games Challenge μαζί με το Α.Σ.Μ.Α., οι οδηγοί πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στον μεγάλο αριθμό των θεατών που βρέθηκαν σήμερα στα Μέγαρα. Το δύσκολο εγχείρημα, του οποίου όμοιο δεν είχαμε συναντήσει, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χωρίς προβλήματα και με τη ροή του αγώνα να αφήνει άπαντες ικανοποιημένους.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ήταν ο έντονος συναγωνισμός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, με δεδομένο ότι στον αγώνα είδαμε αρκετά σπουδαία ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, με δεδομένο το γεγονός ότι αποτελούσε τον τελευταίο γύρο του Dirt Games Challenge, στο τέλος έγιναν γνωστοί και οι κάτοχοι των τίτλων για το 2017. Μεγάλος νικητής, λοιπόν, είναι ο Γιώργος Ζυμαρίδης που κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο τόσο στα 650 κ.εκ., όσο και στην κατηγορία έως 750 κ.εκ. Στην πρώτη το κατάφερε με το SR Kartcross, ενώ στη δεύτερη με το Speedcar. Παράλληλα, ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας εξασφάλισε το κύπελλο στην κατηγορία Open, οδηγώντας το πανίσχυρο τετρακίνητο Autocross.

O ταχύτατος Έλληνας οδηγός, ολοκλήρωσε ιδανική τη χρονιά, αφού ήταν ο ταχύτερος σήμερα στην κατηγορία Open, με τους Αναστάσιο Ευσταθιάδη (Εdge Piranha) και Πάνο Αποστόλου (Speedcar) να τον ακολουθούν στο βάθρο. Σε αυτή έως τα 650 κ.εκ. που μάλιστα συγκέντρωσε 14 συμμετοχές, τις εντυπώσεις και μαζί τη νίκη κατέκτησε ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar. Οι Γιώργος Ζυμαρίδης με SR Kartcross και Κώστας Χριστόπουλος με Speedcar συμπλήρωσαν το βάθρο, με τον πρώτο να πανηγυρίζει φυσικά την κατάκτηση του τίτλου. Αντίστοιχη εικόνα, όμως, είχαμε και στην κατηγορία των 750 κ.εκ., με τον Γιάννη Χεκιμιάν να επικρατεί και πάλι οδηγώντας χωμάτινη φόρμουλα της Speedcar, όντας ο άνθρωπος του αγώνα. Μάλιστα, δεύτερος ακολούθησε ο Τάκης Καϊτατζής με το νέο SR Kartcross στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό, με τον Γιώργο Ζυμαρίδη οδηγώντας αυτή τη φορά το πράσινο Speedcar να τερματίζει τρίτος, αλλά πανηγυρίζοντας αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση τον τίτλο στην κατηγορία.

Μάχες, όμως, είχαμε και στις κατηγορίες των αυτοκινήτων! Ταχύτερος όλων, αναδείχθηκε ο Πάνος Κύρκος με το Mitsubishi Lancer EVO VIII της κατηγορίας Α, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους. Στο βάθρο της κατηγορίας άνω των 2.000 κ.εκ. τον ακολούθησε ο Λάμπρος Κύρκος με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης με ένα Lancer ένατης γενιάς. Στην κατηγορία έως 2.000 κ.εκ., στο βάθρο ανέβηκαν οι Τάκης Καμπύλης (Skoda Fabia S2000), Παναγιώτης Στιβαχτάρης (MG ZR) και Κώστας Αντωνίου (Ford Escort RS), ενώ σε αυτή έως 1.600 κ.εκ. καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο Γιάννης Ακράτος (Peugeot 208 R2), ακολουθούμενος από τους Σπύρο Βασιλείου (Rover MG) και Χαράλαμπο Γαζετά (Opel Corsa S1600). Τέλος στην μικρότερη κατηγορία έως 1.400 κ.εκ. ο Νίκος Χρυσάφης με το Peugeot 206 επικράτησε και οι Μανώλης Χαλιβελάκης (Skoda Fabia), Χρήστος Σουρτζής (MG ZR), τον ακολούθησαν στο βάθρο.

Στο περιθώριο του αγώνα, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωσε για το μεγάλο δώρο της ημέρας, προσφορά της Subaru Greece ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS AE, χορηγού των Dirt Games.

Τυχερός νικητής της κλήρωσης αναδείχθηκε ο Αντώνης Κούκος που θα έχει στην διάθεση του ένα SUBARU LEVORG, για να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στο πανέμορφο Γαλαξίδι απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες του Ξενοδoχείο “Γανυμήδης”, Γαλαξίδι / Hotel “Ganimede”, Galaxidi με τη διεθνή φήμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ