Η Red Bull ανακοίνωσε την ημερομηνία αποκάλυψης της RB16B

Κοινοποίησε το άρθρο
red-bull-honda - gonews

Η Red Bull θα αποκαλύψει το μονοθέσιο της στη Formula 1 την επόμενη εβδομάδα, με την ομάδα να ανακοινώνει το λανσάρισμα στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Η ομάδα που εδρεύει στο Milton Keynes ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του RB16B στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν υπάρχουνν περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Η ομάδα το 2020 κινήθηκε στην σκιά της Mercedes και η απόλυτη ευυχία ήρθε όταν ο Verstappen ξεπέρασε τη Mercedes για να κερδίσει τον αγώνα στο Αμπού Ντάμπι.

Η ομάδα ελπίζει ότι η σταθερότητα στους κανονισμούς, με μεγάλο μέρος του περσινού αυτοκινήτου να μην έχει αλλάξει , θα την βοηθήσει να θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη χρονιά ενάντια στην κυρίαρχη ομάδα της Mercedes.

red-bull-honda - gonews

Μιλώντας στα τέλη του περασμένου έτους, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, είπε ότι η ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2021 αφού έμαθε από τα προβλήματά της την περασμένη σεζόν.

Η ομάδα θα έχει μια νέα σύνθεση οδηγών για το 2021. Ενώ ο Verstappen μένει, θα έχει έναν νέο team mate καθώς ο Sergio Perez έχει αντικαταστήσει τον Albon.

https://twitter.com/redbullracing/status/1362733749373403137

Η Red Bull ελπίζει ότι η εμπειρία και η ταχύτητα του Μεξικό που έδειξε το 2020, και η νίκη του στο πρωτάθλημα στο Sakhir Grand Prix, θα ενισχύσει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η σεζόν του 2021 θα είναι επίσης η τελευταία της Red Bull με τη Honda, με τον ιαπωνικό κατασκευαστή να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την F1 στο τέλος αυτής της σεζόν.

Η Red Bull μόλις συμφώνησε να συνεχίσει να αγωνίζεται με τον κινητήρα της Honda, σε μία συνεργασία που θα φέρει τη γέννηση μίας καινούργιας εταιρίας για τη διαχείριση τους και θα επιχειρεί από την κύρια βάση της Red Bull στο Milton Keynes.