Π.Π.Karting 2018, 4ος γύρος: Συμμετοχές αλλά και απουσίες…

Κοινοποίησε το άρθρο

Η «καρό σημαία» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2018 θα πέσει την προσεχή Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Kartodromo των Αφιδνών με μια μεγάλη γιορτή του kart στην οποία -με τη συμμετοχή 29 αγωνιζόμενων- θα αναδειχθούν οι φετινοί πρωταθλητές Ελλάδας!

Μετά τους δύο αγώνες της Άνοιξης, στα Μέγαρα και στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης, και δύο εβδομάδες μετά τις συναρπαστικές μάχες στην πίστα των Αφιδνών, η αυλαία πέφτει τώρα με τον 4ο και τελευταίο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας διοργανώνεται και πάλι από την «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου / ΑΛΑ» σε συνεργασία με το «Artemis Auto Club», και τα δύο Σωματεία θέλουν να κλείσουν με επιτυχία το φετινό τους εγχείρημα να αναλάβουν τη διοργάνωση της πλειοψηφίας των φετινών αγώνων του θεσμού.

Συγκλονιστικές μάχες αναμένονται και αυτή την Κυριακή στο Kartodromo: οι κατηγορίες Mini και Junior συγκεντρώνουν και πάλι την πλειονότητα των συμμετεχόντων – με 11 και 9 αγωνιζόμενους αντίστοιχα. Οι 11 της Μini διεκδικούν τον τίτλο της κατηγορίας, ενώ οι 7 εξ αυτών -ηλικίας 8 ως 10 ετών- συμμετέχουν και στη μάχη της Mini Β, που φέτος αναδεικνύει ξεχωριστό πρωταθλητή.

Και στις δύο παραπάνω κατηγορίες η συμπλήρωση του αριθμού των συμμετοχών και κατά συνέπεια η πλήρης βαθμολόγηση επιφυλάσσει θεαματικές μονομαχίες για τους τίτλους – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αγωνιζόμενοι στις κατηγορίες Senior και Club, από 4 σε καθεμία, δεν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και συναρπαστικό θέαμα. Ο πίνακας συμμετοχών συμπληρώνεται από μία συμμετοχή στην ΚΖ2, καθώς ο Φώτης Σωτηρόπουλος δεν χάνει καμία ευκαιρία περαιτέρω εξέλιξής του.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του αγώνα, το Σάββατο 24/11 στις 14:30-17:00 θα διεξαχθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος στα pits του Kartodromo, ενώ την Κυριακή οι πρώτες δοκιμές θα αρχίσουν στις 09:00 το πρωί, μετά την ενημέρωση των αγωνιζόμενων από τον Αλυτάρχη.

Θα ακολουθήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές και έπειτα οι αγώνες: πλην της Club, που έχει δύο τελικούς 12 γύρων, οι άλλες κατηγορίες θα έχουν δύο σκέλη προκριματικών (8 γύρων για τη Mini, 10 γύρων για τη Junior και 12 γύρων για τις Senior, KZ2) και εντέλει τους μεγάλους τελικούς που περιλαμβάνουν 12 γύρους για τη Mini, 15 για τη Junior και 17 για τις Senior και KZ2.

Το «φυτώριο» των ελληνικών αγώνων, το Karting, σας περιμένει την Κυριακή στο Kartodromo για να δείτε τις προσπάθειες των ταχύτερων νέων οδηγών της Ελλάδας. Ραντεβού στις Αφίδνες!

LIVE Αποτελέσματα: http://sportstiming.gr

[Credit φωτογραφίας: ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. / Γ. Κούτος]