Το Honda e αναδείχτηκε World Urban Car of the Year

Κοινοποίησε το άρθρο
Honda e

Το Honda e πρόσθεσε τον τίτλο World Urban Car of the Year στη φαρέτρα του, ενώ παράλληλα βρέθηκε στην τελική τριάδα για τον τίτλο του γενικού νικητή των World Car of the Year awards.

Το Honda e, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη, αναδείχτηκε 2021 World Urban Car of the Year κατά την κρίση μιας διεθνούς επιτροπής που απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους από 28 χώρες.

Ο θεσμός World Car Awards τιμά την αριστεία στις κατηγορίες Urban (Αστικό Όχημα), Luxury (Πολυτέλεια), Performance (Επιδόσεις) και Design (Σχεδίαση).

Συντελεστές της επιτυχίας του Honda e ήταν η άμεση απόκριση και η απολαυστική οδηγική εμπειρία, η εξαιρετική τεχνολογία και συνδεσιμότητα, αλλά και η ξεχωριστή, σύγχρονη σχεδίαση.

Κερδίζοντας διακρίσεις σε όλο τον κόσμο, το Honda e συνεχίζει να δημιουργεί παγκόσμια σημεία αναφοράς στους τομείς της σύγχρονης αυτοκινητιστικής σχεδίασης και της προηγμένης ηλεκτροκίνησης.

Άλλες επιτυχίες του δημοφιλούς, συμπαγούς EV είναι δύο βραβεία ‘Red Dot’ ως επιβράβευση της εξαιρετικής του σχεδίασης, μεταξύ των οποίων το ‘Best of the Best 2020’, και μία θέση στο παγκοσμίου φήμης Μουσείο Σχεδίασης Red Dot στη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έκανε το ντεμπούτο με τη μορφή του Honda e Prototype στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, κέρδισε επίσης πρόσφατα τον τίτλο ‘ECOBEST’ με ψηφοφορία της επιτροπής του AUTOBEST και ανακηρύχθηκε γενικός νικητής στο θεσμό του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (German Car of the Year 2021) με επιπλέον διακρίσεις στην κατηγορία ‘New Energy’.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ψηφίστηκε επίσης ‘Best EV’ από τη γυναικεία κριτική επιτροπή των βραβείων “Women’s World Car of the Year 2021”.