Ράλι Ακρόπολις 2023: Εκκίνηση με αγωνία (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η κακοκαιρία τελικά δεν στάθηκε εμπόδιο στο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο ξεκίνησε, αλλά με την αγωνία να κυριαρχεί

 

Το Ράλι Ακρόπολις του 2023, η επετειακή αυτή διοργάνωση αφού ο «εθνικός μας αγώνας» συμπληρώνει 70 χρόνια, αναμενόταν με μεγάλο ενθουσιασμό και εορταστικό κλίμα.
Η κακοκαιρία Daniel όμως και οι «βιβλικές» πλημμύρες, κυρίως στην κεντρική Ελλάδα, άλλαξαν τα δεδομένα. Με το μυαλό όλων στους ανθρώπους που χάθηκαν ή υποφέρουν από τις καταστροφές, ο αγώνας τελικά ξεκίνησε.

Αν και υπήρξε προβληματισμός, αφού τα πληρώματα δυσκολεύτηκαν να κάνουν τις αναγνωρίσεις, ενώ ακυρώθηκε και το shakedown. Το απόγευμα της Πέμπτης, κάτω από τον «Ιερό Βράχο», παρουσία λίγων θεατών, δόθηκε η εκκίνηση για τα 69 πληρώματα.

Τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού, για την ασφάλτινη υπερειδική διαδρομή των 1,48 χιλιομέτρων. Η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση των θεατών.

Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν στο Φάληρο για να πάρουν μια μικρή…γεύση από το Ράλι Ακρόπολις. Αρκετοί ήταν και αυτοί που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση, με το θέαμα όμως να είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Ο πραγματικός αγώνας βέβαια ξεκινά την Παρασκευή από το Λουτράκι, αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rovanpera, έδειξε ότι δεν αστειεύεται. Έκανε με το TOYOTA Yaris τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τα HYUNDAI i20 των Lappi, Neuville και Sordo.

Ταχύτερος στο WRC2 ήταν ο Mikkelsen με SKODA Fabia RS, ενώ οι Αθανασούλας – Ζακχαίος με HYUNDAI i20 N ήταν οι ταχύτεροι Έλληνες, σημειώνοντας τον 25ο χρόνο.

Την τελική κατάταξη της πρώτης ειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις του 2023, μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετά την ολοκλήρωση της υπερειδικής οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

#37Λάμπρος Αθανασούλας / Νίκος Ζακχαίος
«Είναι πολύ ωραία. Είναι διασκεδαστικό για τον κόσμο, αλλά ο αγώνας ξεκινάει αύριο. Τώρα, εμείς το διασκεδάσαμε και ο κόσμος το απόλαυσε».
#45 Γιώργος Κεςχαγιάς / Χρίστος Κουζιώνης
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τον αγώνα. Ευχαριστούμε τους θεατές για την υποστήριξη. Ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα».
#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN
«Δεν είμαι σίγουρος για το τι έχω να περιμένω. Λίγο αγχωμένος για την πρώτη ειδική εδώ, γιατί παρακολουθώντας το Rally TV, μου θύμισε την περσινή πρώτη ειδική! Μόνο αυτό σκεφτόμουν!»


#21 Yohan ROSSEL / Arnaud DUNAND
«Ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ο αγαπημένος μου χωμάτινος αγώνας. Θυμίζει το Ράλλυ Ντακάρ αυτή την εβδομάδα!»
#22 Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN
«Ανυπομονώ για αυτόν τον αγώνα. Ο καιρός θα είναι πρόκληση, αλλά ελπίζω να είναι όλα καλά».
#23 Oliver SOLBERG / Elliott EDMONDSON
«Είναι πολύ διασκεδαστικό να συμμετέχω σε αυτό το show για τους θεατές. Ο αγώνας ξεκινάει αύριο. Θα είναι δύσκολα. Έπρεπε να οδηγήσω σε πιο αργό ρυθμό εδώ, για να φυλάξω τα ελαστικά».
#9 Ιορδάνης Σερδερίδης / Frederic MICLOTTE
«Έχουμε πολλές προσδοκίες, διότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
#7 Pierre-Louis LOUBET / Nicolas GILSOUL
«Τα είχαμε πάει καλά στον περσινό αγώνα. Ελπίζουμε να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε και πέρυσι. Και, γιατί όχι, και καλύτερα. Θα δούμε!»
#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Νομίζω όλοι γνωρίζουν πως οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες στις Αναγνωρίσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι όλοι OK και, όπως όλα δείχνουν, η βροχή έχει σταματήσει».
#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Στα ράλλυ όλα είναι δυνατά – ειδικά αυτήν τη φορά. Οι συνθήκες είναι μικτές, κι έτσι δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και να παραμείνω στο δρόμο».
#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι απρόβλεπτες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να γίνουν πολύ απαιτητικές. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό!»
#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Οι Αναγνωρίσεις ήταν πολύ απαιτητικές. Ο αγώνας θα είναι μεγάλη πρόκληση. Χαίρομαι που είμαι εδώ, χαίρομαι που επέστρεψα και ανυπομονώ να οδηγήσω αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο».
#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Προτεραιότητά μας είναι η συνεπής οδήγηση χωρίς προβλήματα. Αυτό θα μας βοηθούσε, έπειτα από δύο δύσκολους αγώνες».


#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Θα προσπαθήσουμε. Δεν έχω νιώσει εδώ και καιρό τόσο καλά με το αυτοκίνητο, και ανυπομονώ. Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουμε».
#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Το σίγουρο είναι πως δε θα είναι εύκολο. Δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να προβλέψει τι τον περιμένει. Γι’ αυτό, θα προσαρμοζόμαστε εκείνη την ώρα».
#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Ελπίζω πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για μένα από ό,τι αν ήταν στεγνός ο δρόμος. Μετά την απογοήτευση στη Φινλανδία, θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα και θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών, οι οποίες ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...