Ράλι Σαφάρι 2024 : Η επιστροφή του πρωταθλητή (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Τη δεύτερή του νίκη στην Κένυα πέτυχε ο Kalle Rovanpera, κυριαρχώντας με το TOYOTA Yaris στο Ράλι Σαφάρι

 

Έχοντας αποφασίσει να λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του WRC, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera, στα μέσα του Μαρτίου πήρε μια πρώτη…γεύση από την PORSCHE 911 GT3 με την οποία θα λάβει μέρος στο Carrera Cup Benelux.
Στη συνέχεια, πήρε το δρόμο για την Αφρική, όπου είχε τη δυνατότητα να θυμίσει σε όλους ότι παραμένει ο κορυφαίος οδηγός του WRC.

Στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ξεκίνησε εντυπωσιακά την πρώτη ημέρα, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές γύρω από τη λίμνη Naivasha. Έτσι, ολοκλήρωσε το σκέλος έχοντας 56,9” διαφορά από τον Evans, ενώ ο Katsuta συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα των TOYOTA Yaris.

Οδηγώντας ταχύτητα αλλά και ώριμα, έμεινε στην πρώτη θέση και τη δεύτερη ημέρα, έχοντας πάνω από 2 λεπτά πίσω του τον Katsuta, ενώ τρίτος ακολουθούσε ο Fourmaux με το FORD Puma.

O δύο φορές πρωταθλητής του WRC, την Κυριακή οδήγησε χωρίς να ρισκάρει, φτάνοντας τελικά με άνεση στη δεύτερη νίκη του στην Κένυα. Αυτή ήταν η 12η νίκη του στο WRC και η πρώτη μετά το Ράλι Ακρόπολις του 2023.

Ο Takamoto Katstuta ολοκλήρωσε τον αγώνα 1:37.8 πίσω από τον Rovanpera, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Adrien Fourmaux, γεμίζoντας χαμόγελα την ομάδα της M-Sport FORD.

Τέταρτος τερμάτισε ο Evans, χάνοντας πολύτιμο χρόνο το Σάββατο, όταν αναγκάστηκε να σταματήσει δύο φορές για να αλλάξει ελαστικά.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, Thierry Neuville, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το HYUNDAI i20 N, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Γλίτωσε μάλιστα τα χειρότερα, όταν την Κυριακή τραυμάτισε την ανάρτηση σε ένα βράχο, αλλά τελικά οι μηχανικοί επιδιόρθωσαν τη βλάβη και έτσι κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία Power Stage.

Οι συνάδελφοί του στη HYUNDAI, Esapekka Lappi και Ott Tanak εγκατέλειψαν την πρώτη ημέρα και επανήλθαν το Σάββατο. O Tanak τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ήταν πρώτος στην ξεχωριστή κατάταξη της Super Sunday. Στη δωδέκατη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Lappi.

Πρώτος στην κατηγορία WRC2 ήταν ο Greensmith, ο οποίος με ένα SKODA Fabia RS, τερμάτισε στην έκτη θέση της γενικής, μπροστά από τον Oliver Solberg, ο οποίος είχε αρκετές άτυχες στιγμές.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν και ο Ιορδάνης Σερδερίδης ο οποίος έκανε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις δουλειές του οδηγώντας ένα FORD Puma Rally 1 και ο Kajetan Kajetanowicz με SKODA.

Στο Ράλι Σαφάρι, με ένα FORD Fiesta Mk II, συμμετείχε και ο Γιώργος Βασιλάκης, οποίος αν και εγκατέλειψε στο τέλος της πρώτη ημέρας, επανήλθε καταφέρνοντας τελικά να τερματίσει στην 17η θέση της γενικής κατάταξης.

Την τελική κατάταξη του Ράλι Σαφάρι 2024 μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετά και το τρίτο αγώνα της χρονιάς, στη βαθμολογία προηγείται ο Neuville με 67 βαθμούς και ακολουθούν, Evans με 61, Fourmaux με 46, Tanak με 33 και Rovanpera με 31.

Το WRC θα επιστρέψει στην άσφαλτο για το Ράλι Κροατίας που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...