Ράλι Χιλής 2023: Κυρίαρχος ο Tanak (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Χαμόγελα στη FORD για τη νίκη του Tanak στη Χιλή, όπου η TOYOTA πανηγύρισε πρόωρα το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

 

Μετά το Ράλι Ακρόπολις, ο…θίασος του WRC, για τον 11ο αγώνα της χρονιάς, χρειάστηκε να ταξιδέψει στη μακρινή Χιλή. Το ράλι της οποίας επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το 2019. Τη χρονιά δηλαδή, που είχε επικρατήσει ο Ott Tanak με ΤΟΥΟΤΑ.

Ο Εσθονός, με FORD Puma Rally 1 Hybrid αυτήν τη φορά, ακολούθησε την ίδια…πορεία. Η οποία τον οδήγησε και πάλι στη νίκη. Η οποία ήταν και η δεύτερη φετινή του.

Ο Tanak, έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη ημέρα, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει τις έξι ειδικές διαδρομές πρώτος, έχοντας 4,2” διαφορά από τον Suninen με το HYUNDAI i20 και 12,7” από τον Evans με το TOYOTA Yaris.

Αντίθετα, ο Lappi και ο Loubet κατάφεραν να…απογειώσουν και να καταστρέψουν τα i20 και Puma αντίστοιχα.

 

Τη δεύτερη ημέρα, οι σωστές επιλογές των ελαστικών και η έξυπνη τακτική της FORD, είχαν ως αποτέλεσμα, ο Tanak να αυξήσει τη διαφορά και ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό την τελευταία ημέρα, να φτάσει τελικά σε μια άνετη νίκη. Ήταν μάλιστα ταχύτερος σε 7 από τις 16 ειδικές διαδρομές.

Ο Teemu Suninen, έχοντας κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα και τις τρεις ημέρες, κρατούσε τη δεύτερη θέση. Στην προτελευταία ειδική όμως, η σπασμένη ανάρτηση του i20, τον οδήγησε οριστικά εκτός δρόμου.

Έτσι, στη δεύτερη θέση τερμάτισε Neuville με το μοναδικό HYUNDAI που ολοκλήρωσε τον αγώνα.
Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Evans, έδωσε στην TOYOTA τους βαθμούς που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

ΤΟΥΟΤΑ θα οδηγεί και νέος παγκόσμιος πρωταθλητής. Με τον 23χρονο πλέον Rovanpera, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, «καθαρίζοντας» και πάλι τους δρόμους, να είναι το μεγάλο φαβορί. Αλλά τον Evans, να ελπίζει.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των οδηγών.

Ένα ακόμα Yaris, με τον Katsuta, βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, ακολούθησε ο Oliver Solberg με SKODA Fabia, κερδίζοντας την κατηγορία WRC2. Ακολούθησαν οι Greensmith, Pajari και Rossel.

Την τελική κατάταξη του Ράλι Χιλής, μπορείτε να δείτε εδώ.

Επόμενος και προτελευταίος αγώνας, είναι το ασφάλτινο Ράλι τη Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου, σε δρόμους της Αυστρία, της Γερμανίας και της Τσεχίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...