Στο Ράλλυ Αρκτικής ο Γιάννης Παπαδημητρίου με Skoda Fabia R5

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο Ράλλυ Αρκτικής θα αγωνιστεί ο Γιάννης Παπαδημητρίου το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 με την υποστήριξη της RS200 Motor Oil. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη του εμφάνιση σε χιονισμένη επιφάνεια, έχοντας συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες επί Φινλανδικού εδάφους στο παρελθόν! Συνοδηγός του για την περίσταση θα είναι ο έμπειρος Βρετανός Michael Orr.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οδηγώντας ένα Renault 5 GT Turbo σε ασφάλτινους αγώνες. Από το 1990 και για 6 χρονιές ακολούθησε το Πρωτάθλημα Ασφάλτου, ενώ το 1996  έκανε το ντεμπούτο του στη χωμάτινη επιφάνεια, την οποία σπάνια αποχωρίστηκε στη συνέχεια. Το 1999 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος με Subaru Impreza WRC και τον Κώστα Στεφανή δίπλα του, κάνοντας παράλληλα και τις πρώτες του εξορμήσεις στο εξωτερικό. Το 2000 πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα, αγωνιζόμενος σε 9 αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε το Teams Cup, θεσμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που απευθυνόταν σε ιδιώτες. Το 2002 δεν δίστασε να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση για τον ίδιο, όντας ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στο χιονισμένο Ράλλυ Αρκτικής. Έκτοτε και για 8 συνεχόμενα χρόνια, ο πρωταθλητής του 1999 δεν έχανε το ραντεβού του με τα χιονισμένα Σκανδιναβικά δάση, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας εκτός συνόρων. Μετά από 3 χρόνια απουσίας, ο Παπαδημητρίου επέστρεψε στη δράση στο Ράλλυ Καίτη Κυρίτση τον περασμένο Νοέμβριο, επικρατώντας με άνεση στον αγώνα, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα με την πέμπτη θέση στο Tuscan Rewind, ράλλυ που προσμετρούσε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος, απέδειξε πως η …τέχνη δεν ξεχνιέται εύκολα.

Φέτος, ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα κυνηγήσει τη διάκριση, με όπλο την εμπειρία του από παρόμοιες συνθήκες στο παρελθόν, έχοντας παράλληλα και την πολύτιμη καθοδήγηση του Michael Orr που για πρώτη φορά θα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα οδηγό. Ο Orr έχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 140 αγώνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τον Παπαδημητρίου το διήμερο του αγώνα. Το Ράλλυ Αρκτικής συγκέντρωσε 107 συμμετοχές και 23 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, με το συναγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία να αναμένεται έντονος!

Ο αγώνας ξεκινάει το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από 10 ειδικές διαδρομές και 243 αγωνιστικά χιλιόμετρα ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Ροβανιέμι.