Το Nissan GT-R NISMO GT3 του 2018 σε… παραγωγή !

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Nissan Motorsport International (NISMO) λανσάρει το Nissan GT-R NISMO GT3 του 2018, το οποίο βασίζεται στο NISSAN GT-R NISMO (R35) και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς FIA GT3. Η κατά παραγγελία παραγωγή και παράδοση του εκπληκτικού μοντέλου, αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2019.

Η NISMO ξεκίνησε τη διάθεση της έκδοσης NISMO GT3 το 2012, σε επιλεγμένους πελάτες σε όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, την Ευρώπη και την Αμερική, μέχρι την Κίνα και την Αυστραλία. Το αυτοκίνητο αυτό έχει διακριθεί σε πολλές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στο SUPER GT GT300 και στο Blancpain Endurance Series (γνωστό πλέον ως Blancpain GT Series Endurance Cup), καθώς και την νίκη της γενικής κατάταξης στο Bathurst 12 Hour (Australia) το 2015.

Το μοντέλο του 2018 που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, αντικατοπτρίζει τις σημαντικές προόδους που σημειώθηκαν στο βασικό μοντέλο του NISSAN GT-R (R35) NISMO και την συσσωρευμένη εμπειρία που αντλήθηκε από τους αγώνες. Η NISMO στοχεύει στη δημιουργία ενός οχήματος που εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα του GT-R και που είναι σε θέση να λειτουργεί με σταθερότητα και σε υψηλές ταχύτητες, σε οποιαδήποτε αγωνιστική πίστα και με οποιοδήποτε εμπορικό σήμα ελαστικών.

Συγκεκριμένα, η κατανομή βάρους έχει βελτιστοποιηθεί και το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει με την τοποθέτηση του κινητήρα 150mm πιο πίσω και χαμηλότερα, σε σχέση με το μοντέλο του 2015. Ταυτόχρονα, η εμπρός και η πίσω ανάρτηση, μαζί με τα υποπλαίσιά τους, έχουν επανασχεδιαστεί με σκοπό την βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του οχήματος.

Εκτός από τις εξαντλητικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η συμμετοχή σε διάφορους αγώνες, σε συνεργασία με τις επίσημες ομάδες υποστήριξης της NISMO αυτή τη σεζόν, είχε ως αποτέλεσμα  το αυτοκίνητο να “γράψει” συνολικά περίπου 30.000χλμ. Το νέο αυτό μοντέλο έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του μέσω βελτιώσεων στις θεμελιώδεις επιδόσεις του, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο στον χειρισμό τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους καθημερινούς οδηγούς, προσφέροντας κορυφαία αξιοπιστία.

“Για να αναπτυχθεί το μοντέλο Nissan GT-R NISMO GT3 του 2018, η NISMO, ως επίσημος σπορ βραχίονας της NISSAN, αξιοποίησε πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει χάρη στην τεράστια εμπειρία της στους αγώνες, με το αυτοκίνητο αυτό να είναι κατασκευασμένο για συμμετοχή στους αγώνες GT3, σε όλο τον κόσμο “, δήλωσε ο Takao Katagiri, Διευθύνων Σύμβουλος της NISMO.

 

Χαρακτηριστικά του μοντέλου 2018

  • Χαμηλό κέντρο βάρους και βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους μέσω αναθεώρησης του πλαισίου του οχήματος,
  • Βελτιωμένη δυναμική μέσω νέας σχεδιασμένης ανάρτησης,
  • Βελτιστοποιημένη ευστάθεια με νέα χαρακτηριστικά στην άντωση και την αεροδυναμική,
  • Βελτιώσεις στην εμπρόσθια και πίσω ακαμψία ( πλευρικής και στρεπτικής) και ενισχυμένη γραμμικότητα, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας ανάλυσης,
  • Εφαρμογή συστήματος ξηρού κάρτερ για μειωμένο κέντρο βάρους και αξιοπιστία λίπανσης,
  • Αυξημένα διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης, χάρη   στο ανασχεδιασμένο σύστημα μετάδοσης,
  • Ενισχυμένα φρένα με αυξημένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία,
  • Σύστημα κλιματισμού αποκλειστικά σχεδιασμένο για να μειώνει την πίεση του οδηγού και να εξασφαλίζει την άνεση  κατά τη διάρκεια των αγώνων (προαιρετικά).

 

Τιμή του οχήματος

¥ 60.000.000 (προ φόρων / παράδοση στο εργοστάσιο της NISMO)

 

Τεχνικές Προδιαγραφές

Μήκος 4,832mm
Πλάτος 2,036mm
Μεταξόνιο 2,817mm
ΜετατρόχιοΕμπρός1,690mm
 Πίσω1,700mm
Βάρος 1,285kg*1
Κινητήρας VR38DETT
Χωρητικότητα 3,799cc
Μέγιστη Ισχύς 405kw/6,500rpm 550ps/6,500rpm*1
Μέγιστη Ροπή  637M m/5,000prm 65.0kgf m/5,000rpm*1
Σύστημα Μετάδοσης Κίνησης 2WD FR
Συμπλέκτης Μεταλλικός, 5.5 ιντσών 4 πλακών
Μετάδοση 6-ταχυτήτων σειριακό κιβώτιο
ΦρέναΕμπρός6-πίστονες δαγκάνες / αεριζόμενα δισκόφρενα  και τακάκια
 Πίσω4-πίστονες δαγκάνες  / αεριζόμενα δισκόφρενα και  τακάκια
ΑνάρτησηΕμπρόςΕμπρόσθια Ανεξάρτητη Ανάρτηση με διπλά ψαλίδια
 ΠίσωΕμπρόσθια Ανεξάρτητη Ανάρτηση με διπλά ψαλίδια
ΕλαστικάΕμπρός330/710-18
 Πίσω330/710-18
ΤροχοίΕμπρός13.0Jx18
 Πίσω13.0Jx18

*1 Με την επιφύλαξη αλλαγών, σύμφωνα με τον κανονισμό της  FIA