CUPRA e-Racer: To πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό τουρισμού στον κόσμο [video]

Κοινοποίησε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης 2018, ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, πραγματοποίησε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις της SEAT και της νεοσύστατης, ανεξάρτητης πλέον, Μάρκας CUPRA. Σίγουρα, ένα από τα highlights στο περίπτερο CUPRA θα είναι το CUPRA e-Racer που θα κάνει εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Η SEAT είναι έτοιμη και στην καλύτερη της φάση για το σημαντικό ραντεβού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η SEAT είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά το κλείσιμο του προηγούμενου έτους, με τα καλύτερα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 16 χρόνια, οι πωλήσεις SEAT συνεχίζουν να αυξάνονται και τον πρώτο μήνα του 2018 (αύξηση 20,4%).

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό η νέα μάρκα CUPRA, μία ιδιαίτερη μάρκα για ιδιαίτερους ανθρώπους. Η CUPRA κάνει το ντεμπούτο της στη Γενεύη για να κατακτήσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Στο περίπτερο CUPRA, το ισχυρό, δυναμικό και αποκλειστικό CUPRA Ateca, θα στρέψει τα βλέμματα πάνω του. Ένα μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του με 300 PS, 4Drive και 7-τάχυτο κιβώτιο DSG.

Το CUPRA e-Racer είναι ένα αυθεντικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με απόδοση 300 kW η οποία σκαρφαλώνει ακόμα και στα 500 kW στο peak της απόδοσης. Το CUPRA e-Racer θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στο κόσμο. Και καθώς η CUPRA θέλει να φέρει το νέο όραμα της και στους αγώνες, θα είναι το πρώτο της αγωνιστικό μοντέλο στο Πρωτάθλημα TCR.

Στο περίπτερο της SEAT, η μάρκα θα παρουσιάσει επίσης το Leon CUPRA R ST με κινητήρα 2.0 TSI, 4Drive και με κιβώτιο DSG καθώς και το 5-θυρο Leon FR με κινητήρα 1.5 150 PS TSI EVO.

Το νέο SEAT Digital Cockpit θα είναι από τις κύριες καινοτομίες της Έκθεσης Αυτοκινήτου Γενεύης 2018. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που θα παρουσιαστεί στο περίπτερο στα μοντέλα CUPRA Ateca, SEAT Leon CUPRA R ST, Leon FR και Arona είναι ένας πίνακας ελέγχου που έχει σχεδιαστεί με την λογική μίας διαδραστικής οθόνης. Διαθέτει σύγχρονη και ευέλικτη σχεδίαση, προσφέρει λειτουργικότητα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Μία ακόμη καινοτομία της SEAT θα είναι η ενσωμάτωση της μουσικής εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών Shazam στα μοντέλα της. Η εφαρμογή αυτή που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Mobile World Congress πριν από λίγες ημέρες, θα είναι διαθέσιμη στα αυτοκίνητα SEAT από τον Απρίλιο. Η χρήση της εφαρμογής Shazam θα είναι μία εύκολη και ασφαλής εμπειρία για τους χρήστες ενώ συγχρόνως οδηγούν.