Έτσι βλέπουν οι οδηγοί F1 μέσα από το κράνος (+videos)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Alfa Romeo Racing βλέπει με άλλο μάτι την όμορφη πίστα δημιουργώντας δύο μοναδικά videos. Στο πρώτο video πρωταγωνιστεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 του 2007  Kimi Räikkönen, με μία τοποθετημένη στη ζελατίνα του κράνους του κάμερα να επιτρέπει ο θεατής να έχει ακριβώς την ίδια θέα με εκείνον. Αντίστοιχα ο Antonio Giovinazzi μας προσφέρει μια εξίσου απολαυστική βόλτα στην πίστα μέσω μίας κάμερας 360ο. Η πίστα της Βαρκελώνης αποτελεί μία από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών της Formula 1 και οι Kimi και Antonio σίγουρα δίνουν μια νέα οπτική της στο κοινό.

Η πίστα της Βαρκελώνης κατασκευάστηκε στα πλαίσια των έργων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 στην Ισπανική πόλη. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1989, ενώ ο πρώτος αγώνας που πραγματοποιήθηκε ήταν το 1991 για το Ισπανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά έχει μείνει στην ιστορία και για την κόντρα των Mansell και Senna από την εκκίνηση μέχρι την πρώτη στροφή, όπου ο Βρετανός οδηγός κατάφερα να στρίψει πρώτος τη δεξιά στροφή και τελικά να διατηρήσει την πρωτοπορία μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού.

 

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Κρατάμε στο μυαλό μας την πολύ δυνατή παρουσία και των δύο οδηγών μας στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν που ήταν ένα θετικό στοιχείο για εμάς. Έχουμε πάρει το μάθημα μας από τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου μετά από την πρώτη πολύ δυνατή εβδομάδα πήραμε λάθος κατεύθυνση και πιστεύω ότι στον αγώνα της Κυριακής έχουμε την πιθανότητα για πρώτη φορά το 2019 να μαζέψουμε βαθμούς και από τους δύο οδηγούς μας.»

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

«Αν δούμε τα αποτελέσματα από τις χειμερινές δοκιμές που κάναμε εδώ τότε πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αν και είμαι σίγουρος ότι όλες οι ομάδες θα έχουν βελτιωθεί από τότε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ένα καλό μονοθέσιο με καλό ρυθμό και αν καταφέρουμε να βελτιωθούμε σε διάφορες λεπτομέρειες, τότε θα είναι ένα καλό αγωνιστικό τριήμερο για εμάς.»

 

Antonio Giovinazzi (αριθμό μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

«Μετά από τις ατυχίες που αντιμετώπισα στις ελεύθερες δοκιμές των προηγούμενων τριών αγώνων θα έλεγε κανείς πως ίσως θα ήταν καλύτερα να εμφανιστώ απ’ ευθείας το Σάββατο. Φυσικά θα είμαι και την Παρασκευή και ελπίζω ότι σε συνέχεια και της 8η θέσης στις κατατακτήριες στο Μπακού θα καταφέρω να έχω σταθερά καλή απόδοση σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο. Αν δεν αντιμετωπίσουμε κάποιο αναπάντεχο πρόβλημα είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα κατακτήσω τους πρώτους μου βαθμούς στον αγώνα της Βαρκελώνης.»

 

Το Grand Prix της Βαρκελώνης με τη γλώσσα των αριθμών:

 

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης: 1991

Αριθμός γύρων: 66

Μήκος γύρου: 4.655χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 307.104χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:18.441 Daniel Ricciardo (2018)

 

Το πρόγραμμα του αγώνα σε ώρα Ελλάδος:

 

Παρασκευή 10/5

Δοκιμές 1: 13:00

Παρασκευή 10/5

Δοκιμές 2: 16:00

Σάββατο 11/5

Δοκιμές 3: 13:00

Σάββατο 11/5

Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00

Κυριακή 12/5

Αγώνας: 16:10