Αλόνσο: “Η rookie χρονιά του Χάμιλτον, ήταν η πρώτη μου χρονιά με ελαστικά Bridgestone”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα επιστρέψει την φετινή σεζόν στην F1 με την Αlpine και σε πρόσφατες δηλώσεις του στο WTF1 podcast, απάντησε στην ερώτηση αν είναι καλύτερος από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο δις πρωταθλητής της F1, Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε ότι: “Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε εποχές, να συγκρίνουμε τους οδηγούς, γιατί πρέπει να συγκεντρώσεις όλα τα πράγματα και τα υλικά μαζί για να έχεις μια δίκαια απάντηση. Είναι αλήθεια ότι είχαμε το ίδιο μονοθέσιο και ήμασταν στην ίδια ομάδα για ένα χρόνο και ήταν καλή ευκαιρία για να συγκριθούμε ως οδηγοί, αλλά το τελικό σκορ στους πόντους ήταν 109-109. Οπότε, αυτή είναι ήδη μια απάντηση. Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι λένε πως βρισκόταν (ο Χάμιλτον) σε μια rookie χρονιά και εγώ όχι. Την ίδια στιγμή μπορώ να πω ότι έκανα μια αλλαγή σε ομάδα που είχε ελαστικά Bridgestone (η Ρενό χρησιμοποιούσε μέχρι το 2006 Michelin), όπως το ελαστικό GP2 εκείνης της εποχής. Οι πρώτοι μου τρεις ή τέσσερις αγώνες και όλα τα χειμερινά test ήταν πολύ συνυφασμένα για αυτό το ελαστικό (της Michelin) και έπρεπε να επαναπροσδιορίσω πολλά πράγματα στο στυλ μου. Δεν το είπα ποτέ αυτό, γιατί ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε τον κόσμο. Αλλά η rookie χρονιά του Χάμιλτον, ήταν η χρονιά που όλοι χρησιμοποιήσαμε ελαστικά Bridgestone”.

https://twitter.com/McLarenF1Nation/status/1352931614733426688

Ο Αλόνσο συνέχισε λέγοντας ότι: “Ο παράγοντας τύχη επίσης είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Ο Λιούις (Χάμιλτον) ήταν στην είσοδο του pit-lane στη Σαγκάη στον προτελευταίο αγώνα, που ήταν μια κακή στιγμή για αυτόν. Εγώ είχα δύο θέματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, και ξεκίνησα δύο φορές από την 10η θέση. Έλαβα μια από τις πιο άδικες ποινές στην Ουγγαρία, αφού μπλοκαρίστηκα στο pit lane και ενώ είχα pole position, ξεκίνησα από την 10η θέση. Αν χάσεις το πρωτάθλημα για έναν πόντο, αυτό είναι κάτι που σε πονάει πολύ. Οπότε είμαι χαρούμενος για την ισοπαλία στην βαθμολογία (109-109) και παρατηρείς τώρα πόσα πέτυχε ο Λιούς (Χάμιλτον). Στην Formula 1 είναι δύσκολο να συγκρίνεις τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον Λιούις Χάμιλτον, τον Άιρτον Σένα. Όλοι είναι σπουδαίοι σε διαφορετικές εποχές και πήραν σπουδαίες νίκες, αλλά σίγουρα χρειάστηκαν ένα αυτοκίνητο και ένα πακέτο, που ο Λιούις (Χάμιλτον) αυτή τη στιγμή το έχει”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης