Αντιπρόεδρος Μερσέντες: “Αν ο Λιούις ήταν στην Φερράρι τώρα, δεν θα μπορούσε να νικήσει αγώνα”

Κοινοποίησε το άρθρο

Τι και αν ο Λεκλέρκ πήρε την δεύτερη θέση στο πρώτο χρονικά GP της Αυστρίας, οι εμφανίσεις της ιταλικής ομάδας στους δύο τελευταίους αγώνες δεν εντυπωσίασαν, με τον αντιπρόεδρο της Μερσέντες, Νόρμπερτ Χάουνγκ να θεωρεί ότι ούτε καν ο Λιούις Χάμιλτον δεν θα μπορούσε να κερδίσει Grand Prix με την SF1000.

Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Jenson Button, Norbert Haug ...

Ο 67χρονος Γερμανός αντιπρόεδρος της Μερσέντες, Νόρμπερτ Χάουγκ επεσήμανε στο Γερμανικό Sky, όπως διαβάζουμε στο Motorsport-Total.com ότι: “Αν ο Λιούις ήταν στην Φερράρι τώρα, δεν θα μπορούσε να νικήσει αγώνα. Μπορείς να το πεις αυτό (ελεύθερα). Δεν χρειάζεται να είσαι αποδεδειγμένα ειδικός για να υποστηρίξεις αυτήν την δήλωση”.

MOTORLAT | Legendary Sauber name will have its place in F1 history.

Θυμίζουμε ότι ο Χάουγκ δεν είναι κάποιος τυχαίος στην Μερσέντες, αφού με δική του καθοδήγηση επανήλθε η Γερμανική ομάδα στην Formula One μετά από 40 χρόνια. Πιο αναλυτικά, το 1993 ο Χάουγκ έκανε μια συμφωνία συνεργασίας με τον Πίτερ Ζάουμπερ, που είχε ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα της ομώνυμης ομάδας να έχουν την φράση “Concept by Mercedes-Benz” στις πλευρές του κινητήρα”. Σύμφωνα με τον Guardian ο Χάουγκ επίσης ήταν βασικός παράγοντας για την μετακίνηση του Χάμιλτον από την ΜακΛάρεν στην Μερσέντες.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης