Βερστάπεν: “Το να προτιμήσουμε την Ρεντ Μπουλ από την Μερσέντες ήταν εκείνη την στιγμή η σωστή απόφαση”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Μαξ Βερστάπεν σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν μετάνιωσε που επέλεξε την Ρεντ Μπουλ στην F1, παρά το ενδιαφέρον που έδειξε η Μερσέντες σε αυτόν το 2014.

Ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ μιλώντας στο ντοκιμαντέρ ‘Whatever it takes¨, που προβλήθηκε από το Ολλανδικό κανάλι Ziggo Sport, όπως μαθαίνουμε από το motorsport.com έκανε γνωστό ότι η ομάδα management του συνάντησε το 2014 την Ρεντ Μπουλ και την Μερσέντες για μια θέση στην F1. Πιο αναλυτικά, μετά από συζητήσεις με τον σύμβουλο της Ρεντ Μπουλ, Dr. Helmut Marko στα γραφεία στο Hockenheim, η ομάδα management του Βερστάπεν προσεγγίστηκε αμέσως από το “αφεντικό” της Μερσέντες, Τότο Βόλφ και τον Νίκι Λάουντα και μίλησαν μαζί τους με σκοπό μελλοντική συμφωνία.

Στο τέλος των συζητήσεων, η Ρεντ Μπουλ έδωσε στον Βερστάπεν, μια θέση στην Τόρο Ρόσο για την σεζόν του 2015, ενώ η Μέρσεντες δεν είχε την δυνατότητα να προσφέρει κάτι, αφού είχαν συμβόλαιο οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ. Αν επέλεγε, την Γερμανική ομάδα στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν αναπληρωματικός οδηγός ή paid-οδηγός για το GP2, κάτι που φυσικά δεν ήθελε ο Βερστάπεν εκείνη την περίοδο.

Παρότι η Μερσέντες κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια στην F1 τόσο σε πρωταθλήματα οδηγών, όσο και σε πρωταθλήματα κατασκευαστών, ο ατζέντης του Ολλανδού οδηγού, Ρείμοντ Βερμαέλεν και ο πατέρας του, Γιος Βερστάπεν επιμένουν ότι πήραν την σωστή απόφαση.

Ο Βερμαέλεν σε δηλώσεις του στο Motorsport.com ανέφερε ότι: “Όχι, νομίζω ότι εκείνη την στιγμή πήραμε την σωστή απόφαση. Και οι τρεις (Μαξ, Γιος, Βερμαέλεν) έχουμε πλήρως στηρίξει αυτήν την άποψη. Θωερώ ότι στην Ρεντ Μπουλ, ο Μαξ έλαβε εξαιρετική καθοδήγηση και επίσης μια σούπερ προετοιμασία για το ντεμπούτο του στην F1. Είμαστε στην Ρεντ Μπουλ και νιώθουμε πολύ οικεία εδώ. Τι θα φέρει το μέλλον (δεν ξέρουμε), είναι μέλλον. Αλλά, για την ώρα είμαστε χαρούμενοι με τις επιλογές που έχουμε κάνει”.

Ο Μαξ Βερστάπεν υπογράμμισε ότι: “Τότε, πήραμε την σωστή απόφαση. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή ήταν η σωστή απόφαση, αλλά τουλάχιστον και οι τρεις μας την υποστηρίζουμε πλήρως”.

 

Ο Γιος Βερτάπεν ανέφερε ότι η Ρεντ Μπουλ δεν έχει κάνει ακόμα ένα μονοθέσιο ικανό να νικήσει το αντίστοιχο της Μερσέντες για τον τίτλο, με τον δημοσιογράφο του ντοκιμαντέρ να τον ρωτάει αν τον εκνευρίζει αυτό και τον πατέρα του Μαξ Βερστάπεν να υπογραμμίζει ότι: “Όχι, όχι καθόλου. Νομίζω ότι κάποιες φορές περισσότερο νευριάζω εγώ από τον Μαξ ή μπορεί και περισσότερες ή και λιγότερες. Αλλά ο Μαξ (Βερστάπεν) κάνει ότι καλύτερο μπορεί φυσικά. Είμαστε στην Ρεντ Μπουλ και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μπορείς να είσαι εκνευρισμένος, αλλά αυτό δεν σε βοηθάει πάντα, όπως είχε πει πιο πριν και ο Μαξ. Όλοι θέλουμε ο Μαξ να παλέψει για τον Παγκόσμιο τίτλο, αλλά είναι επίσης ωραίο να δουλεύουμε μαζί για αυτόν τον στόχο. Είναι ωραίο όλο αυτό. Οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο με την Ρεντ Μπουλ τον επόμενο χρόνο”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης