Κουμπίτσα: “Τα LMP2 car είναι μια κατηγορία παρόμοια με την F1”

Κοινοποίησε το άρθρο

Σε πρόσφατες δηλώσεις στο Motorsport.com, ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα επιβεβαίωσε ότι θα μείνει στην Άλφα Ρομέο ως αναπληρωματικός οδηγός και test driver, αλλά φέτος θα συνδυάσει την F1 με το Daytona 24 Hours.

https://twitter.com/HighClassRacing/status/1354823659483848705

Ο Πολωνός οδηγός επέστρεψε στην Γουίλιαμς στην F1 το 2019, μετά από απουσία οκτώ ετών και αγωνίστηκε για την BMW Team ART στη σειρά DTM 2020, με καλύτερη θέση την τρίτη στην Βελγική πίστα Zolder.

Αλλά ο 36χρονος Πολωνός οδηγός προς το παρόν θα αφήσει τα αυτοκίνητα τουρισμού και θα επικεντρωθεί στα sportscars, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Daytona 24 Hours με την High Class Racing team στο LMP2 prototype class.

Ο Κουμπίτσα θεωρεί ότι μπορεί να το συνδυάσει την F1 με αποδοτικό τρόπο.

Ο Κουμπίτσα δήλωσε στο Motorsport.com ότι: “Το GT3 είναι πολύ ωραίος αγώνας, αλλά πολύ διαφορετικός τρόπος οδήγησης. Στην Άλφα Ρομέο, έχω θέση αναπληρωματικού οδηγού και κάνω κάποια test και όταν οδηγείς ένα μονοθέσιο F1 στην θέση μου, δεν έχεις πολλά πράγματα να υιοθετήσεις.

Μπαίνω στο αυτοκίνητο κάθε δύο, τρεις μήνες και συμμετέχω στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή ή σε test για μισή μέρα και πρέπει να υιοθετήσω όλα τα πράγματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται για να δώσω πολύτιμο feedback στους μηχανικούς μου και στην ομάδα μου. Αν αγωνιζόμουν σε ένα GT car, νομίζω δεν θα χρειαζόταν να υιοθετήσω τόσα πολλά πράγματα”.

Η επιστροφή του Kubica στην F1;

O Πολωνός οδηγός ανέφερε ότι: “Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στο LMP2 car είναι γιατί αυτή η κατηγορία έχει αυτοκίνητα με μεγάλο downforce, τα οποία είναι παρόμοια με την F1. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι να ανακαλύψω την κατηγορία και να μάθω.

Αν υπάρχει ευκαιρία να τρέξω στους αγώνες αντοχές, αδιαμφισβήτητα θα ήθελα να το κάνω. Δουλεύω πάνω σε αυτό. Πιθανόν η LMP2 είναι τώρα ο κύριος στόχος μου και η κατηγορία στην οποία θα ήθελα να τρέξω αν είναι δυνατό”.

Σχετικά με την F1, ο Κουμπίτσα ανέφερε ότι: “Αληθεύει το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Alfa Romeo Racing Orlen, οπότε έχω μια έτοιμη δουλειά. Γνωρίζοντας τι συνέβη το περσινό χρόνο με την πανδημία (εννοεί ότι κάποιοι οδηγοί λόγω του ιού δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες), δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις δύο οδηγούς και να επικεντρωθείς μόνο σε αυτούς”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης