MINI John Cooper Works Countryman 300 ίππων (τιμή)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το MINI John Cooper Works Countryman πάει παντού, με στυλ, εξαιρετικές επιδόσεις και διάθεση για περιπέτεια.

 

Η επιγραφή John Cooper Works στα ΜΙΝΙ, ανέκαθεν μας έδειχνε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα, εκτός των άλλων, πρόσφεραν και εξαιρετικές επιδόσεις.
Κάτι που ισχύει και για το νέο MINI Countryman. Το οποίο στην έκδοση John Cooper Works υπόσχεται ξεχωριστή οδηγική εμπειρία. Παράλληλα, η νέα γενιά έχει μεγαλώσει αισθητά και προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία, άνεση και ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο Countryman ξεχωρίζει από το επανασχεδιασμένο, σε μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα λογότυπο John Cooper Works και, τις πιο μοντέρνες και καθαρές γραμμές. Εκτός από τη νέα οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, υπάρχουν όμως και άλλες αποκλειστικές λεπτομέρειες.
Όπως, τα αεροδυναμικά στοιχεία με τους κάθετους ανακλαστήρες στο εμπρός τμήμα και οι νέοι προβολείς MINI LED με οριζόντιες μπάρες στο JCW Signature Mode.

Η εξωτερική του σχεδίαση πάντως, ανεξάρτητα από τα αν αρέσει ή όχι, εξασφαλίζει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26. Γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Στο εσωτερικό, η σχεδιαστική προσέγγιση είναι μάλλον λιτή. Το cockpit χωρίζεται σε δύο τμήματα, άνω και κάτω, με τις κάθετες χειρολαβές θυρών και τους αεραγωγούς να πρωταγωνιστούν στο πρώτο. Ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI. Το ταμπλό κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Από τους διακόπτες δύο θέσεων στη μπάρα διακοπτών MINI μπορεί κανείς να ελέγξει όλες τις λειτουργίες οδήγησης. Η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης φιλοξενεί όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες. Εδώ, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει τα νέα MINI Experience Modes και να ρυθμίσει την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα φόντα και ήχους.

Το go-kart mode προσφέρει μια ιδιαίτερα σπορ οδηγική εμπειρία με τον ήχο του κινητήρα να φτάνει με εντυπωσιακή ένταση στην καμπίνα. Ο προβολέας MINI στο πίσω μέρος της οθόνης OLED μπορεί να φωτίσει το ταμπλό με ατμοσφαιρικούς χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα που αντιστοιχούν στο επιλεγμένο Experience Mode.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα χειρισμού διαφόρων λειτουργιών, όπως πλοήγησης, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας, με φωνητικές εντολές. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στην στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή animation, γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

Το MINI John Cooper Works Countryman συνδυάζει ευελιξία και ευρυχωρία. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα από 460 έως 1.450 λίτρα.

Κάτω από το καπό βέβαια έχουν γίνει οι απαραίτητες επεμβάσεις. Τα βελτιστοποιημένα έμβολα, οι μπιέλες και οι βάσεις του κινητήρα συνεισφέρουν στην αυξημένη απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου των δύο λίτρων. Ένας προηγμένος υπερσυμπιεστής διπλής εισόδου παρέχει την πίεση πλήρωσης στον κινητήρα. Στη υψηλή απόδοση σημαντικό ρόλο παίζει και η ελεύθερη ροή εισαγωγής αέρα στο θάλαμο καύσης του κινητήρα.

Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον κινητήρα των 300 ίππων και των 400 Nm ροπής, να επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης κατανέμει την ισχύ με ακρίβεια σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Υψηλής απόδοσης με δαγκάνες φρένων σε χρώμα Chili Red, είναι και το σύστημα πέδησης.
Το MINI John Cooper Works Countryman είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, πριν καλά καλά το δεις, από τον χαρακτηριστικό ήχο των κλαπέτων της εξάτμισης. Μεγαλύτερη…ηχητική απόλαυση πάντως έχει ο οδηγός.

Στο εσωτερικό, ο ήχος του κινητήρα που παράγεται σε πραγματικό χρόνο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Χάρη σε ένα αποκλειστικό σύστημα με την υπογραφή της JCW, o ήχος κατά την εκκίνηση του κινητήρα ενισχύεται με… νότες εμπνευσμένες από τους αγώνες.

Για να…πατάει καλά στο δρόμο, η διάμετρος των ελαστικών, έχει αυξηθεί κατά 30 χλστ. Είναι τώρα 710 χλστ. ενώ αυξημένο, φτάνοντας τα 245 χλστ. είναι και το πλάτος τους. Το…πακέτο αλλαγών συμπληρώνουν οι αεροδυναμικές ζάντες των 9 και 20 ιντσών, που διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο JCW.

Τα…πάντα διαθέτει και ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός. Έχει συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες surround-view που υποστηρίζουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιτρέπουν τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2, στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional.

Το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να ανιχνεύει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας καθώς το όχημα κατευθύνεται προς μια έξοδο και ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας.

Για πρώτη φορά, οι οδηγοί του MINI Countryman μπορούν να αφήσουν το τιμόνι σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κυκλοφορία και είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το MINI John Cooper Works Countryman, είναι ένα αυτοκίνητο που, σε αντίθεση με περισσότερα σημερινά μοντέλα, υπόσχεται την ευχαρίστηση του…ανήσυχου οδηγού. Αρκεί να μπορεί να διαθέσει 57.750 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...