Μάρκο: “Το μονοθέσιο δεν είναι προσαρμοσμένο μόνο στον Βερστάπεν, αλλά και στον Πέρεθ”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο νεοαποκτηθείς οδηγός της Ρεντ Μπουλ, Σέρχιο Πέρεθ υπογράμμισε μιλώντας στο Grandpx.news ότι θα χρειαστεί πέντε αγώνες για να προσαρμοστεί στο νέο μονοθέσιο, με τον υπεύθυνο της Αυστριακής ομάδας, Dr. Helmut Marko να αναφέρει πως είναι σίγουρος ότι ο Μεξικανός θα προσαρμοστεί μετά από ένα γύρο κατατακτήριων δοκιμών.

https://twitter.com/SChecoPerez/status/1371920014706667525

Ο Μεξικανός οδηγός δήλωσε ότι: “Όταν πηγαίνουμε σε πολύ διαφορετικούς αγώνες με διαφορετικές καιρικές συνθήκες, καταλαβαίνεις το αυτοκίνητο και την ομάδα πολύ καλύτερα. Θεωρώ ότι χρειάζομαι (για να προσαρμοστώ) πέντε αγώνες, πέντε κατάλληλους αγώνες και μετά θα πρέπει να είμαστε καλοί”.

Ο Dr. Helmut Marko όμως έχει διαφορετική άποψη, αφού υπογράμμισε σχετικά με τον Πέρεθ ότι: “Ο μακροπρόθεσμος ρυθμός του (long run) ήταν ο ταχύτερος που έχω δει έως τώρα. Έχει ήδη μεγαλώσει την φήμη του ως ειδικός για να διαχειρίζεται ελαστικά και την ίδια στιγμή, ως γρήγορος οδηγός. Δεν νομίζω ότι θα πάρει τόσο πολύ (αναφερόμενος στους πέντε αγώνες που ο Πέρεθ τόνισε ότι χρειάζεται για να προσαρμοστεί). Ίσως ένας γύρος κατατακτήριων δοκιμών, αλλά στον αγώνα θα είναι εκεί από το πρώτο grand prix”.

https://twitter.com/redbullracing/status/1369306384911699980

Ο Αυστριακός υπεύθυνος της Ρεντ Μπουλ ανέφερε στο RTL ότι: “Φέτος θέλαμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο, κάτι που είναι προβλέψιμο. Το μονοθέσιο δεν είναι μόνο προσαρμοσμένο στον Βερστάπεν, αλλά και στον Πέρεθ. Με τον Μεξικανό οδηγό, με την εμπειρία του και την ρουτίνα της δουλειάς του, ελπίζουμε ότι θα είναι πολύ κοντά με τον Μαξ Βερστάπεν στους αγώνες”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης

Follow me on Twitter