Μπάτον: “Ο Βερστάπεν καταστρέφει τους team-mate όπως οι Σέννα και Σούμι”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Τζέισον Μπάτον μίλησε για τον Μαξ Βερστάπεν στο podcast ‘In the Fast Lane’, επισημαίνοντας ότι ο νεαρός Ολλανδός οδηγός κυριαρχεί στην μάχη με τους team-mates του, όπως έκαναν πιο παλιά οι Άιρτον Σέννα και Μίκαελ Σουμάχερ.

Google+ | Racen, Formule 1, Sport

Ο πρωταθλητής του 2009 με την Brown GP δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: ” Όταν τον συγκρίνεις με teammates τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπεις ότι τους έχει ¨καταστρέψει¨. Είχα να το δω αυτό στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πάρα πολύ καιρό, πιθανόν από την εποχή του Άιρτον Σένα και του Μίκαελ Σουμάχερ. Δεν νομίζω ότι υπήρχε κανένας άλλους οδηγός που να είχε τόσο μεγάλη διαφορά με τους teammates του, όπως έχει αυτός (ο Βερστάπεν) σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνει απίθανη δουλειά. Θα ήθελα πολύ να τον δω να δίνει μάχη με τον Λιούις (Χάμιλτον) για το πρωτάθλημα. Αυτοί οι δύο, είναι οι τοπ στους αγώνες αυτήν την περίοδο. (Η μάχη για πρωτάθλημα μεταξύ τους) είναι κάτι που θα θέλαμε όλοι να δούμε. Αν θα γίνει ποτέ; Δεν ξέρω.”

Verstappen is F1's fastest driver ever, says Button - GPFans.com

Ο Μπάτον συνέχισε λέγοντας ότι: “Είναι δύσκολο (για τον Μαξ), επειδή τώρα δεν έχει ένα ανταγωνιστικό teammate. Είναι μόνος του. Πιθανότατα δεν είναι σε θέση να προχωρήσει περισσότερο, επειδή ο teammate του, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο μαζί του, αναφορικά με το θέμα της ταχύτητας.

Όταν ο teammate σου είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω σου, οπού (ο Άλμπον) φυσιολογικά είναι, δεν σας ενδιαφέρουν οι αλλαγές που κάνει στις ρυθμίσεις και στην δουλειά του. Η Ρεντ Μπουλ είναι βασικά ομάδα με ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι δυσκολότερο. (Ο Μαξ) βλέπει την (απόδοση της) Μερσέντες και νομίζω ότι αυτό τον εκνευρίζει.

Το Silverstone  ήταν απίστευτο, πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά στην Βαρκελώνη μπορούσες να ακούσεις τον εκνευρισμό της φωνής του από το radio. Δεν μπορούσε απλά να τους ανταγωνιστεί, γιατί δεν έχει το αυτοκίνητο από κάτω του (εννοεί δεν έχει το ανάλογο μονοθέσιο). Είναι δύσκολο για αυτόν, αλλά πρέπει απλά να κάνει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά του, με το αυτοκίνητο που έχει”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης