Μπρον: «Αν ο Λιούις δεν ερχόταν στην Μερσέντες, ο Νίκο ήταν η επόμενη μας επιλογή»

Κοινοποίησε το άρθρο

Το πρώην “αφεντικό” της Μερσέντες στην F1, o Ρος Μπρον δήλωσε μετά τον Κυριακάτικο αγώνα στο Silverstone, πως αν το 2013 δεν έκλεινε η συμφωνία με τον Λιούις Χάμιλτον, ο επόμενος μεταγραφικός στόχος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ αντικατέστησε στα δυο GP της Μεγάλης Βρετανίας τον Σέρχιο Πέρεθ στην Racing Point, αφού ο Μεξικανός οδηγός είχε βρεθεί θετικός σε τεστ για κορονοιό. Πολλοί, μεταξύ άλλων και οι Βερστάπεν και Ρικιάρντο, είπαν τα καλύτερα λόγια για τον 32χρoνο Γερμανό οδηγό και τόνισαν πως αξίζει μια θέση στο grid.

Nico Hulkenberg Max Verstappen

Ο Ρος Μπρον μιλώντας στον post game της επετείου για τα 70 χρόνια F1, έκανε γνωστό ότι αν το 2013 δεν είχε συμφωνήσει ο Λιούις Χάμιλτον με την Μερσέντες για να αντικαταστήσει τον Μίκαελ Σουμάχερ, η επόμενη επιλογή ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Won't Shut Down Completely" - Ross Brawn Confirms F1 Season Will ...

Ο 65χρονος Βρετανός μηχανικός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Τον είχαμε σχεδόν υπογράψει (τον Χούλκενμπεργκ), όταν ήμουν στην διεύθυνση της Μερσέντες. Αν ο Λιούις δεν ερχόταν στην Μερσέντες, όταν ήρθε, ο Νίκο ήταν η επόμενη μας επιλογή. Πάντα σέβομαι απίστευτα τον Νίκο ως οδηγό. Είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός, που πρέπει να βρίσκεται στην Formula 1.

Θα ήταν ένα απίστευτο challenge  για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και δεν ξέρω πόσο πονάει στο τέλος του αγώνα, αλλά ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση όλο το Σαββατοκύριακο από κάποιον, που μόλις είχε πέσει στα βαθιά νερά (εννοεί από κάποιον που ήρθε χωρίς προετοιμασία και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητο).

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης