Ρωσικό GP: Νικητής ο Μπότας, στο βάθρο Βερστάπεν και Χάμιλτον

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Βάλτερι Μπότας πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο Ρωσικό GP και ένατη στην καριέρα του, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση, τους Μαξ Βερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον αντίστοιχα.

Ο Βάλτερι Μπότας διατήρησε το σερί της Μερσέντες, η οποία έκανε το 7/7 στο Ρωσικό GP. Λίγο πριν να αρχίσει ο αγώνας, ο Χάμιλτον έκανε εξάσκηση της εκκίνησής του σε λάθος σημείο στην έξοδο του pitlane, παρόλο που πήρε και την άδεια της Μερσέντες. Μέσα στο αγώνα, ανακοινώθηκε η ποινή του Βρετανού εξάκις πρωταθλητή, ο οποίος υποχρεώθηκε να μείνει για περισσότερα δευτερόλεπτα στα pits και να επιστρέψει στην πίστα στην 11η θέση.

Ο Μπότας ήταν σταθερός και πήρε άνετα την δεύτερη νίκη του στην φετινή αγωνιστική σεζόν.

Μπότας:” Στον αγώνα (επειδή ήμουν πρώτος) είχα καθαρό χώρο, ένιωσα ότι η ταχύτητα είναι αληθινά απίστευτη και μπορούσα να κοντρολάρω τα πάντα. Ποτέ μην τα παρατάς. Είναι μια καλή μέρα. Είναι ωραία να παίρνω άλλη μία νίκη, καθώς έχει περάσει καιρός και τώρα πρέπει να διατηρήσω τo momentum”.

Ο Βερστάπεν ανέφερε ότι: “Το γεγονός ότι μπορούμε να μπούμε σφήνα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα της Μερσέντες. μας κάνει πολύ χαρούμενους. Απλά προσπαθούσα να κάνω τον δικό μου αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την δεύτερη θέση μετά από δύο εγκαταλείψεις”.

Ο Λιούις Χάμιλτον επεσήμανε ότι: “Θα πάρω τους πόντους που μάζεψα και προχωράω. Συγχαρητήρια στο Βάλτερι για την νίκη του”.

https://twitter.com/F1/status/1310204150236545025

https://twitter.com/F1/status/1310201991843414017

https://twitter.com/F1/status/1310202892222070785

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης