Τσουνόντα: “Ελπίζω να έχω θέση στην AlphaTauri το 2021”

Κοινοποίησε το άρθρο

Το “αφεντικό” της AlphaTauri, Franz Tost δήλωσε ότι είναι μεγάλος fan του Ιάπωνα οδηγού, Γιούκι Τσουνόντα και περιμένει να τον έχει στην ομάδα του αργά ή γρήγορα.

Η Χόντα, η οποία προσφέρει κινητήρες στην Ρεντ Μπουλ και στην Άλφα Τάουρι, υποστηρίζει τον Γιούκι Τσουνόντα από την παρουσία του στο junior racing, ελπίζοντας ότι κάποτε θα επιστρέψει στα grid της Formula 1 ένας Ιάπωνας οδηγός.

Η παροχή κινητήρων στις δύο ομάδες της Formula 1 ξεκάθαρα την βοηθούν περισσότερο για να πετύχει αυτό το στόχο της.

Ο Τσουνόντα πέρσι τερμάτισε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος της F3, αλλά με την ομάδα της Carlin φέτος βρίσκεται στην τέταρτη θέση αυτή τη στιγμή στην F2, μόλις 39 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Κάλουμ Ίλοτ.

Ο Ιάπωνας οδηγός έχει βρεθεί φέτος τρεις φορές στο βάθρο και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Silverstone.

Το “αφεντικό” της AlphaTauri, Franz Tost ανέφερε στην ιταλική έκδοση του Motorsport.com ότι: “Πρώτα από όλα, η Ρεντ Μπουλ και η Χόντα υποστηρίζουν τον Τσουνόντα, γιατί είναι ένας φανταστικός οδηγός.

Είναι πολύ ταλαντούχους οδηγός, έδειξε πέρσι στην Formula 3 πολλές δεξιότητες, κάτι που αποδεικνύει και φέτος. Θυμάμαι στον αγώνα στην Αυστρία, όταν έτρεχε στον αγώνα με βροχή. Ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα, αλλά εξαιτίας ενός λάθους από το team radio, τον κάλεσαν πολύ αργά στα pits για να κάνει pit stop.

Εν πάση περιπτώσει, τερμάτισε δεύτερος. Μετά στο Silverstone νίκησε τον αγώνα. Βελτιώνει ακόμη τις εμφανίσεις του, γίνεται ακόμη πιο έμπειρος και περιμένω να τον έχω, αργά ή γρήγορα, στην AlphaTauri, φυσικά”.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1292414938762412033

Ο Τσουνόντα δήλωσε στο Motorsport Week ότι: “Σίγουρα χρειάζομαι νίκες. Έχω χάσει ήδη πολλούς πόντους από την έναρξη της σεζόν. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πράγμα που χρειάζομαι είναι η συνέπεια, (στην Αυστρία πήρα) μηδέν βαθμούς, μετά στο (δεύτερο αγώνα της Αυστρίας) βρέθηκα στο βάθρο και μετά πάλι μηδέν βαθμούς, ενώ τώρα (στο Silverstone) έκανα την πρώτη μου νίκη.

Δεν δείχνω ακόμη συνέπεια. Περιμένω πολλές νίκες στο μέλλον και να μαζέψω αρκετούς πόντους για το πρωτάθλημα των οδηγών και ελπίζω να έχω θέση στην AlphaTauri το 2021”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης