Χάκκινεν: “Η Φερράρι δεν νομίζω ότι θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις Ρεντ Μπουλ και Μερσέντες”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Μίκα Χάκκινεν επεσήμανε ότι κατά την άποψη του η Φερράρι δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις Μερσέντες και Ρεντ Μπουλ.

Ο Φινλανδός οδηγός ανέφερε χαρακτηριστικά στο Laureus ότι: “Στο φετινό testing οι ομάδες με την καλύτερη εμφάνιση ήταν η Μερσέντες και η Ρεντ Μπούλ. Ήταν πολύ κουλ, ήταν πολύ γρήγοροι. Θα είναι η Φερράρι δυνατή εκεί; Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατή, αλλά το επόμενο ερώτημα είναι αν θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις Ρεντ Μπουλ και Μερσέντες.

Κάτι που δεν νομίζω να γίνει. Εάν  το αυτοκίνητο σου, ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και η αεροδυναμική δεν δουλεύουν πολύ καλά στο πρώτο Grand Prix, είναι δύσκολο να επιστρέψει (στις πρώτες θέσεις) σίγουρα.

Häkkinen Believes in Ferrari - F1-Insider.com

Ο Χάκκινεν συνέχισε λέγοντας ότι: “Το πακέτο πρέπει είναι πλήρες από την αρχή. Και αν οποιαδήποτε ομάδα έχει κάποιο είδος ζητημάτων, τεχνικά προβλήματα με υλικά ή με τα αυτοκίνητα, τότε αυτό θα είναι εφιάλτης.

Θα είναι μια σεζόν γεμάτη δουλειά. Για τους οδηγούς αγώνων, (θα υπάρξουν ζητήματα) για το πως θα τρέξουν στα Grand Prix, για την γρήγορη ανάρρωση (από τους αγώνες), επίσης θα κάνουν όλη την ανάλυση για να βελτιώσουν την προσωπική τους απόδοση και την αντίστοιχη της ομάδας τους για το επόμενο event.

Περιμένω ο αριθμός των λαθών να είναι μεγάλος, όχι μόνο (να γίνουν λάθη) από τους οδηγούς αλλά και από τις ομάδες”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης