Circuit de Catalunya: Η στροφή 10 θα γίνει παρόμοια με την πρώτη βερσιόν, αλλά πιο ασφαλής

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η στροφή 10 στην πίστα Circuit de Catalunya αναμένεται να αλλάξει και να γίνει παρόμοια με την πρώτη βερσιόν. 

Η στροφή αυτή είχε αλλάξει από το Χέρμαν Τίλκε το 2004, ο οποίος δημιούργησε μια πιο σφιχτή στροφή που έδινε την δυνατότητα για περισσότερες ευκαιρίες προσπέρασης. Βέβαια λόγω ατυχημάτων, οι υπεύθυνοι της πίστας αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την αλλαγή. Η νέα διαμόρφωση έγινε για το φετινό Ισπανικό GP, που θα είναι ο τέταρτος αγώνας στο καλεντάρι της F1, ενώ θα την χρησιμοποιήσει και το Moto GP, που όμως εκεί θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ο γενικός διευθυντής της πίστας, José Luis Santamaría δήλωσε ότι: “Η νέα στροφή θα έχει ομοιότητες με τις ιστορικές στροφές 10 και 11. Είναι μεταξύ της παλιάς στροφής 10/11 που είχαμε την περασμένη σεζόν και απλώς μεγαλώνουμε την ασφάλεια σε αυτό το κομμάτι. Το σημείο του φρεναρίσματος είναι διαφορετικό και είναι πιο μεγάλη η έκταση της. Έχουμε άσφαλτο στο πρώτο κομμάτι. Μετά από αυτό έχουμε χαλίκια με μπαριέρες TecPro για αγώνες Formula και για αγώνες touring”.

Ο Santamaría συνέχισε λέγοντας ότι: “Αν συγκρίνουμε την ιστορική μορφή της πίστας με την νέα, θα καταλάβουμε ότι δημιουργούμε μεγαλύτερο χώρο. Είναι περίπου 50 μέτρα. Και τώρα η στροφή είναι πιο ασφαλής από την ιστορική. Στους οδηγούς δεν άρεσέ η στροφή 10. Η FIA και η FIM αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί και να φτιάξουν μια νέα στροφή με την καλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης