GP Αμπού Ντάμπι: Πρώτη φετινή pole position για τον Βερστάπεν

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Μαξ Βερστάπεν πήρε την πρώτη φετινή pole position, αφού πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αμπού Νταμπί. Την πρώτη τριάδα της εκκίνησης συμπληρώνουν οι Μπότας και Χάμιλτον, που θα ξεκινήσουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Παρά τα καλά του πλασαρίσματα, ο Μαξ Βερστάπεν δεν έκανε ότι ήθελα την φετινή σεζόν και προπάντων δεν πέτυχε τον στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα της F1, όπως είχε τονίσει η Ρεντ Μπουλ στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς.

Μετά την νίκη στο δεύτερο GP της Μεγάλης Βρετανίας, τώρα ο Μαξ Βερστάπεν πέτυχε να πάρει και την πρώτη του pole position στο τελευταίο GP, που διεξάγεται στο Αμπού Νταμπί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Μαξ Βερστάπεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Ήταν μια μεγάλη σεζόν σε διάρκεια για τον κάθε ένα μας και για όλη την ομάδα ήταν εξαιρετικές κατατακτήριες δοκιμές για να κλείσει η σεζόν. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και είναι πολύ ωραίο που τελικώς τα καταφέραμε, παρότι βρεθήκαμε κοντά πολλές φορές μέσα στο 2020”.

Ο Βάλτερι Μπότας ανέφερε ότι: “Παρατήρησα ότι στο τρίτο μέρος η Ρεντ Μπουλ στα χέρι του Μαξ είναι γρήγορη. Προς το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, είχα προβλήματα με το μπροστινό άκρο, αλλά η Ρεντ Μπουλ κατάφερε να βελτιστοποιήσει τα πάντα”.

Ο Λιούις Χάμιλτον επεσήμανε ότι: “Είμαι πραγματικά ευγνώμων που επέστρεψα για να κλείσω μια υπέροχη σεζόν για εμάς. Δυσκολεύτηκα με το μονοθέσιο λίγο σήμερα, αλλά συγχαρητήρια στον Μαξ Βερστάπεν”.

https://twitter.com/F1/status/1337763114717229057

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης