GP Τουρκίας: Κατέκτησε το έβδομο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χάμιλτον

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Λιούις Χάμιλτον της Μερσέντες εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις και με αποτελεσματικό τρόπο, νίκησε στο GP της Τουρκίας, κατακτώντας τον έβδομο τίτλο του στην F1. Οι Σέρχιο Πέρεθ της Racing Point και Σεμπάστιαν Φέτελ της Φερράρι, τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον έβδομο τίτλο του ισοφάρισε τον Μίκαελ Σουμάχερ σε αυτήν την λίστα και βρίσκονται και οι δύο στην πρώτη θέση.

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Έχω χάσει τα λόγια μου. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ομάδα. Στην ομάδα Team LH που επικεντρώθηκαν σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Και στην οικογένεια μου. Έτσι προχωράμε, πέρα από τα όνειρα μας”, ενώ ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας ότι: “Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά εκεί έξω να το δουν… Μην ακούτε κανέναν που σας λέει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε κάτι. Ονειρευτείτε ότι μπορείτε να πετύχετε το ακατόρθωτο. Πρέπει να δουλέψετε για αυτό, να το κυνηγήσετε και ποτέ να μην τα παρατάτε”.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ανέφερε ότι: “Ένα ακόμη γύρο με αυτά τα λάστιχα, νομίζω ότι θα είχαν εκτιναχθεί. Ήταν ένας χαοτικός αγώνας, αλλά το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο για εμάς”.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ επεσήμανε ότι: “Είχα έναν πολύ καλό πρώτο γύρο και βρέθηκα στην τέταρτη θέση. Υπήρχε πολύ ένταση στον τελευταίο γύρο, ήταν λίγο έκπληξη το ότι πήραμε το βάθρο στο τέλος! ”

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης