Δοκιμή: Hyundai i10 1.0lt 66ps – Ιδανικό εργαλείο πόλης!

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο λόγος για το Hyundai i10, το οποίο πέρα από το σπιρτόζικο παρουσιαστικό που διαθέτει, κινείται κι από έναν εξαιρετικό 1.000αρη κινητήρα βενζίνης 66 ίππων, που κάνει τις αστικές μετακινήσεις… παιχνιδάκι! 

Πέρα όμως από τα προαναφερθέντα ατού του, ένα εξαιρετικά μεγάλο προτέρημα είναι το γεγονός πως η τιμή κτήσης του, που πέφτει ελάχιστα κάτω από τα 10.000 ευρώ (από 9.990 ευρώ) σίγουρα βάζει σε σκέψεις πολλούς υποψήφιους αγοραστές που θέλουν ένα αυτοκίνητο, ευέλικτο, ευρύχωρο και οικονομικό για τις αστικές τους ανάγκες.

Ρέουσα γλυπτική

Αυτό που αναφέρει ο μεσότιτλος, είναι η σχεδιαστική ταυτότητα που επέλεξαν οι σχεδιαστές της Hyundai για τη δημιουργία του i10. Clean και μοντέρνες γραμμές με αρκετές νευρώσεις και καμπύλες, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα πολύ μοντέρνο και ελκυστικό. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η μεγάλη πολυγωνική γρίλια, η οποία ενσωματώνει δύο κυκλικούς προβολείς με LED φώτα ημέρας, που κατεβαίνει χαμηλά στον προφυλακτήρα, ενώ εξίσου εντυπωσιακά και εναρμονισμένα με το σύνολο, είναι και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, και χαρακτηρίζεται από το μαύρο ανάγλυφο ένθετο που φιλοξενεί ακροβολισμένα τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα ομίχλης.

Άνετο & ευρύχωρο εσωτερικό

Η καμπίνα του i10 αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη της Hyundai σε όλους τους τομείς. Στιβαρή, με χρήση σκληρών, αλλά ποιοτικών υλικών και εξαιρετική συναρμογή, είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό. Μεγάλο προνόμιο όμως, πέρα από τη στιβαρότητα, είναι πως και η πρακτικότητα – εργονομία είναι σε υψηλά επίπεδα, μιας και υπάρχουν άφθονες θήκες για τα μικροαντικείμενα της καθημερινότητας, ενώ και τα χειριστήρια είναι εκεί που τα θέλει ο οδηγός.

Η πληροφόρηση του οδηγού είναι πλήρης, μιας και το i10 διαθέτει πλήρη πίνακα οργάνων, ενώ στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται η 7ιντση οθόνη αφής του infotainment.

Στο τομέα των χώρων τώρα, το i10 είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 5 ενήλικες, με το χώρο αποσκεύων να αγγίζει τα 252 λίτρων, νούμερο κορυφαίο για την κατηγορία.

Κινητήρας ιδανικός για πόλη!

Το όμορφο i10 παίρνει κίνηση από έναν 1000αρη, 3κυλινδρο, ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 66 ίππους. Το μοτέρ αυτό αποδεικνύεται πιστός σύντροφος στις αστικές μετακινήσεις, μιας και είναι σβέλτος (τηρουμένων βέβαια των αναλογιών), ενώ δεν καταναλώνει και ιδιαίτερα. Αρκεί βέβαια να μην τον πιέσετε, κάτι που βέβαια συμβαίνει λίγο-πολύ με όλα τα μοντέλα της κατηγορίας αυτής! Συνεργάζεται άψογα με το 5ταχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο διαθέτει καλή κλιμάκωση, ενώ και στον τομέα της αίσθησης ξεχωρίζει.

 

«Βράχος» σε κάθε είδους διαδρομή!

Παρά το γεγονός πως ανήκει στη μίνι κατηγορία, το Hyundai i10 διαθέτει μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά, με κύριο προσανατολισμό την άνεση και την ασφάλεια. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, με την ανάρτηση να αφήνει έξω από τη καμπίνα κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος, ενώ και η ηχομόνωση μειώνει κατά πολύ τα επίπεδα του θορύβου στο εσωτερικό.

Όμως το i10 δεν θα σας αρνηθεί κι εκτός πόλης διαδρομές μιας και αποδεικνύεται εξαιρετικά σταθερό κι ευθύβολο με ταχύτητες ταξιδίου, θυμίζοντας αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, αίσθηση η οποία συνεχίζεται και σε δρόμο με στροφές. Το i10 όσο και να το πιέσει ο οδηγός δεν προκαλεί καμία ανασφάλεια όντας σταθερό και ουδέτερο.

Ικανοποιεί ανάγκες…

… ως επί το πλείστον αστικής μετακίνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε και να το ταξιδέψετε! Σαφώς με τους όποιους περιορισμούς θέτει το 3κυλινδρο μοτέρ του. Γενικότερα όμως πρόκειται για ένα καλαίσθητο αυτοκίνητο πόλης, με πολύ καλούς χώρους και άνεση, ενώ η 5ετής εγγύηση, εξασφαλίζει την ηρεμία του οδηγού. Αν τώρα οι 66 ίπποι δεν σας καλύπτουν μπορείτε να δείτε και την έκδοση με τον 1200άρη κινητήρα των 87 ίππων!

 

(+) Σχεδίαση, ποιότητα, πρακτικότητα, 5ετής εγγύηση, οδική συμπεριφορά

(-) Κατανάλωση υπό πίεση, απουσία ηλεκτρικών παραθύρων πίσω στην αρχική έκδοση