Δοκιμή: Kia Picanto 1.2 GT Line 84ps

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Picanto στην κορυφαία του εξοπλιστική και με σπορ στοιχεία έκδοση GT Line είναι ένα απολαυστικό καθημερινό αυτοκίνητο. Ακόμα και με τον 1,2 λτ. κινητήρα των 84 ίππων…

To Kia Picanto στην 3η του γενιά πλέον έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, έχοντας δεχτεί τη φροντίδα των ανθρώπων της Kia, όντας αρκετά ποιοτικό και εκσυγχρονισμένο! Εμείς το δοκιμάζουμε στη κορυφαία του version εξοπλιστικά, την GT Line, η οποία κινείται από έναν κινητήρα 1,2 λίτρων και 84 ίππων.

Χορταίνει το μάτι σου!

Από όποια γωνιά κι αν το κοιτάξεις το Kia Picanto αναβλύζει ένα σπορ και δυναμικό χαρακτήρα, ο οποίος ομολογουμένως ταιριάζει και με τον αστικό του χαρακτήρα. Τρομερά εντυπωσιακό, κάνει «μπαμ» στο νεανικό κοινό, ξεχωρίζοντας τρομερά από τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Σαφέστατα και η έκδοση GT Line ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα με τους επιθετικούς προφυλακτήρες, την έντονη γρίλια μπροστά, αλλά και τις κουκλίστικες ζάντες των 16 ιντσών, που ολοκληρώνουν το αεροδυναμικό πακέτο που παρέχει η Kia, με πλευρικά μαρσπιέ, αεροτομή πίσω και διαχύτη.

 

Σπορτίφ και το εσωτερικό

Οι σπορτίφ πινελιές όμως συνεχίζονται και στην καμπίνα του Picanto για τη συγκεκριμένη έκδοση. Γενικότερα η εικόνα είναι ποιοτική κι ευχάριστη, με τη διχρωμία να δηλώνει έντονα το παρόν. Εντύπωση προκαλεί η οθόνη αφής των 7 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων και η οποία ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης. Οι χώροι επιβατών είναι πολύ καλοί για τα δεδομένα της κατηγορίας και 4 ενήλικοι θα βολευτούν άνετα, όπως και οι αποσκευές τους στο διαθέσιμο χώρο αποσκευών των 255 λίτρων.

Συνδυασμός επιδόσεων και λογικής κατανάλωσης

Το όμορφο Picanto κινείται από έναν 1,2 λίτρων κινητήρα, 84 ίππων, οι οποίοι κινούν άνετα, σβέλτα και πρωτίστως οικονομικά το sexy αμάξωμα του Picanto. O κινητήρας τα πάει εξαιρετικά σε κάθε τερέν, όντας ζωηρός, ενώ τα καταφέρνει πολύ καλά και σε εκτός πόλης συνθήκες, με την αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου και το 4κύλινδρο της κατασκευής του, να του εξασφαλίζει χαμηλά επίπεδα θορύβου και ομαλή λειτουργία. Μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά εν τούτοις δεν βάζει φωτιά στην τσέπη σας, λόγω αυξημένης κατανάλωσης καυσίμου.

Ευχάριστο στο δρόμο και στιβαρό

Σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά του Kia Picanto, αυτή είναι τονισμένη λόγω της νέας πλατφόρμας που βασίζεται, ενώ και οι 16αρες ζάντες της έκδοσης συνδράμουν στην επιπλέον προσφερόμενη πρόσφυση. Η ανάρτηση προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης, και το όποιο «κοπάνημα» προέρχεται από τις ζάντες και ειδικότερα όταν το Picanto περνάει από έντονες ανωμαλίες. Παρόλα αυτά ο οδηγός έχει καλή αίσθηση των τεκταινόμενων, με το Picanto να είναι άμεσο, απολαυστικό και ευθύβολο, ακόμα και με υψηλές ταχύτητες στο κοντέρ. Οι κλίσεις στις στροφές είναι περιορισμένες, ενώ τα φρένα κάνουν πολύ καλή δουλειά, όντας αποδοτικά και ανθεκτικά!

 

Ενδιαφέρουσα πρόταση στα μίνι!

Είναι γεγονός πως το νέο Picanto, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αγοραστική πρόταση για τον υποψήφιο αγοραστή ενός μίνι αυτοκινήτου. Ειδικότερα στην έκδοση GT Line διαθέτει εμφάνιση, ενώ είναι και ευχάριστο οδηγικά. Τα πλεονεκτήματά του αναμφίβολα δικαιολογούν ελαφρώς την τσιμπημένη του τιμή για μίνι μοντέλο!

 

(+) Εμφάνιση, ποιότητα εσωτερικού, οδική συμπεριφορά

(-) Σκληρά πλαστικά