Δοκιμή: Mercedes C180 Coupe – Πολυτελής και σπιρτόζα!

Κοινοποίησε το άρθρο

Από την πρώτη επαφή με την Mercedes C180 Coupe σαγηνεύεσαι! Οι πληθωρικές καμπύλες του αμαξώματος σε συνδυασμό με τις έντονες ακμές, δημιουργούν ένα μοναδικό αμάξωμα που δεν περνά από πουθενά απαρατήρητο.

 

 Τα κουπέ αμαξώματα, ανέκαθεν είχαν ξεχωριστή θέση στη καρδιά και στο μυαλό των απανταχού ερωτευμένων με την αυτοκίνηση.

Όμως η C-Class Coupe έχει ένα μοναδικό τρόπο να ελκύει και τους πλέον αδιάφορους με το αυτοκίνητο. Τις μέρες της δοκιμής δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ένας να μην πει πόσο όμορφη είναι αυτή η Mercedes.

Εκλεπτυσμένο κουπέ!

Η Mercedes C180 Coupe είναι ένα υπέροχο σε εμφάνιση αυτοκίνητο. Διαθέτει ένα μεγάλο εμπρός μέρος, με τονισμένο καπό, δύο πόρτες χωρίς πλαίσιο παραθύρων και έντονα κεκλιμένη οροφή με τις πίσω κολόνες να έχουν μικρότερη γωνία από τις εμπρός. Επιπρόσθετα στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η επιβλητική μάσκα, με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνουν τα LED φώτα ημέρας, τα οποία ομολογουμένως είναι αρκετά… ψαρωτικά! Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το μήκος του είναι στα 4.686 χλστ. το πλάτος στα 1.810 χλστ. και το ύψος στα 1.405 χστ.

Απτή πολυτέλεια!

Το εσωτερικό της Mercedes C-Class Coupe δεν διαφέρει ουσιαστικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, μιας και ενστερνίζεται τη σχεδιαστική ταυτότητα και των υπόλοιπων μοντέλων, όντας ποιοτικό και στιβαρό. Το ταμπλό νιώθεις ότι σε αγκαλιάζει, ενώ η χαμηλή θέση οδήγησης, ενισχύει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Το φινίρισμα είναι επίσης πολύ καλό, ενώ η piano black επένδυση στο ταμπλό προσδίδει μια έξτρα νότα πολυτέλειας με τη σειρά της. Όμως ο οδηγός θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με το σύστημα infotainment και τις διαθέσιμες λειτουργίες του. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για τους επιβαίνοντες (διθέσια διάταξη στο πίσω κάθισμα, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 400 λίτρα και είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

Βασικός μόνο στο όνομα!

Η C-Class Coupe της δοκιμής μας εξοπλιζόταν με τον βασικό κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 156 ίππους και η ροπή τα 250 Nm, διαθέσιμη από τις 1.250 σ.α.λ. Νούμερα που κινούν με σθένος το εντυπωσιακό αμάξωμα της C180 Coupe, με την απόκριση του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές να εντυπωσιάζει. Αρωγός των επιδόσεων, το εξαιρετικό 9G-TRONIC το οποίο φροντίζει να διατηρεί το κινητήρα πάντα στο ωφέλιμο εύρος στροφών, με τις αλλαγές να γίνονται άμεσα και γρήγορα.

Άξιο αναφοράς όμως είναι το σύστημα DYNAMIC SELECT που ενσωματώνεται κι αυτό στην C 180 Coupe, και το οποίο προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί μέσα από 5 προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+, Individual) επεμβαίνοντας στο σύστημα διεύθυνσης, στο μοτέρ και το τρόπο αλλαγής των ταχυτήτων.

Δεν είναι μόνο το φαίνεσθαι!

Οδηγικά τώρα η C180 Coupe είναι σαφέστατα πιο δυναμική από τη σεντάν έκδοση χάρη και στην πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης. Η C180 Coupe είναι ιδανική για να σε μεταφέρει με ασφάλεια, αλλά και σβελτάδα χαρίζοντας οδηγικές συγκινήσεις τηρουμένων των αναλογίων της κατηγορίας, αλλά και του prestige που πρεσβεύει το εν λόγω μοντέλο. Η προσφερόμενη άνεση είναι  ικανοποιητική σε κάθε επίπεδο, ενώ ακόμα και όταν οδηγός αποφασίσει να πιέσει την C180 Coupe, το αμάξωμα δεν θα πάρει έντονες κλίσεις. Η ανάρτηση προσφέρει σε κάθε στιγμή κορυφαίο κράτημα, με το ESP να διακρίνεται για τον τρόπο λειτουργίας του, παρεμβαίνοντας όποτε κι αν χρειαστεί, διακριτικά. Όμως εκεί που θα απολαύσει ο οδηγός της, αλλά και οι επιβάτες την C-Class Coupe, είναι ο αυτοκινητόδρομος, μιας και το μοντέλο έχει μια μαγική ιδιότητα να «καταπίνει» τα χιλιόμετρα, μεταφέροντας ξεκούραστους και ατσαλάκωτους τους τυχερούς επιβαίνοντες!

Ξεχωριστή και θελκτική

Τι κι αν φοράει το βασικό 1,6 λίτρων κινητήρα των 156 ίππων; Η Mercedes C180 Coupe αποδεικνύεται ευχάριστη οδηγικά, ταξιδιάρα και πολυτελής, κατορθώνοντας έτσι να έχει το δικό της πιστό κοινό! Η εξωτερική της εμφάνιση κατορθώνει να κερδίζει έξτρα κοινό, όντας έτσι ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη αυτοκίνητο.

 

(+)Εμφάνιση, ποιότητα, άνεση, ηχομόνωση, κράτημα

(-) Χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών