Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV : Business and pleasure

Κοινοποίησε το άρθρο
Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV

Η Audi δημιούργησε την premium compact κατηγορία, παρουσιάζοντας το A3 το 1996. Η βασική ιδέα της μάρκας από το Ingolstadt ήταν να κατασκευάσει, για πρώτη φορά, ένα compact σπορ χάτσμπακ χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα κύλισης, την τεχνολογία, τις επιδόσεις και τους χώρους.

Λανσάροντας την πεντάθυρη έκδοση, τρία χρόνια αργότερα, η Audi χάρισε στην αυτοκίνηση την έννοια του Sportback,  ένα συνδυασμό χάτσμπακ και wagon, με τα σπορ χαρακτηριστικά να δένουν αρμονικά με τους χώρους και την πρακτικότητα, σε compact σχήμα.
Στην 4η γενιά του, το ολοκαίνουργιο Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία, θέτοντας απόλυτο μέτρο σύγκρισης σε όλους τους τομείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

Το νέο Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV ως μπεστ σέλερ στην κατηγορία premium hatchback για πάνω από δύο δεκαετίες, έχει σίγουρα απολαύσει την προτίμηση των αγοραστών της κατηγορίας  στην Ελλάδα.

Για το 2020, το τελευταίο A3 έχει υποστεί ένα φουτουριστικό make-up υψηλής τεχνολογίας για να παραμείνει ανταγωνιστικό έναντι της BMW Σειράς 1 , της Mercedes A-Class και του “αδερφού” νέου Volkswagen Golf.

Η γραμμή του ώμου, σε σχήμα σφήνας από τους προβολείς έως τα πίσω φώτα, ορίζει την οπτική εντύπωση του A3 Sportback.

Οι πλαϊνές επιφάνειες έχουν καμπυλότητα προς τα μέσα – ένα εντελώς νέο σχεδιαστικό στοιχείο της Audi που δημιουργεί ένα παιχνίδισμα φωτός και σκιάς, το οποίο γίνεται πιο έντονο χάρη στο περίγραμμα των παραθύρων.

Οι έντονα κεκλιμένες κολώνες C προσδίδουν στο compact πεντάθυρο αυτοκίνητο μια αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός.

Μια μεγάλου μεγέθους αεροτομή οροφής εξασφαλίζει σκίαση για το πίσω παράθυρο ενώ το πίσω τμήμα δείχνει εξαιρετικά φαρδύ, συνδυαζόμενο με τα πίσω φώτα σφηνοειδούς σχήματος, τις εικονικές εξόδους αέρα στις καμάρες των τροχών, το διαχύτη στο πίσω μέρος και τις τραπεζοειδείς φλάντζες εξαγωγής.

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV

Εσωτερικό – Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, οι κομψές ραφές σε χρώματα αντίθεσης, οι εντυπωσιακές θυρολαβές και ο νέος σχεδιασμός του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων, στοιχεία του εσωτερικού του A3 Sportback, δείχνουν και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας.

Από το κάθισμα του οδηγού, το εσωτερικό του νέου A3 έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως με φουτουριστικό σχεδιασμό.

Όλες οι σημαντικές οθόνες και χειριστήρια είναι υπό γωνία προς τον οδηγό, με το ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών να είναι στάνταρ παράλληλα με μια οθόνη αφής 10.1 ιντσών infotainment .

Μαζί με τη γωνιακή σχεδίαση του ταμπλό, το εσωτερικό έχει μια πολύ μοντέρνα αίσθηση.

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV

 

Ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας είναι επίσης ιδιαίτερα εργονομικός. Ο πρωτοποριακός επιλογέας ταχυτήτων με τεχνολογία shift-by wire, μπορεί να ωθηθεί και να τραβηχτεί για να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του 7-σχέσεων S tronic.

Δίπλα σε αυτόν, υπάρχει μια νέα καινοτομία: ένας στρογγυλός διακόπτης αφής που αντιδρά στις κυκλικές κινήσεις των δακτύλων, για πολύ εύκολο χειρισμό του ηχοσυστήματος.

Όπως με όλα τα πρόσφατα μοντέλα Audi, η ονομασία του A3 35 TFSI δίνει λίγες ενδείξεις για το τι βρίσκεται κάτω από το καπό.

Το συγκεκριμένο διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που παράγει 150 ίππους. Διαθέτει έξυπνη τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου που επιτρέπει να λειτουργεί χρησιμοποιώντας μόνο δύο κυλίνδρους όταν ταξιδεύετε.

Νέα για αυτήν τη γενιά είναι η ήπια-υβριδική τεχνολογία. Ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 volt επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται με τον κινητήρα απενεργοποιημένο για μικρές αποστάσεις, ενώ συλλέγει ενέργεια όταν επιβραδύνεται.

Το stop / start έχει επίσης τροποποιηθεί, καθιστώντας την επανεκκίνηση του κινητήρα λιγότερο αισθητή και πιο ομαλή.

Ωστόσο, η προσθήκη αυτής της τεχνολογίας δίνει στο πεντάλ φρένου μια έλλειψη αίσθησης σε σύγκριση με ένα A3 χωρίς αυτό το σύστημα.

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV

Το A3 Sportback 35 TFSI MHEV κατάφερε να διατηρήσει όλα τα στοιχεία που έκαναν το προηγούμενο μοντέλο επιτυχημένο στους αγοραστές.

Ο τολμηρός επανασχεδιασμός το κάνει να φαίνεται πιο ξεχωριστό από τους κοντινότερους αντιπάλους του, με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό και τη νέα τεχνολογία που αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός.

Είναι καλά εξοπλισμένο και η κλασική εμπειρία οδήγησης είναι απόλυτα σύμφωνη με την άριστη εικόνα της Audi.

Tο A3 Sportback 35 TFSI MHEV S tronic έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής από 28.310 €